Dla budujących domy z bali, z drewna, oraz budynki z prefabrykatów. Jaki zabezpieczyć drewno, czym je malować? Jakie zabezpieczenia przeciw pożarowe? Ocieplenie domów z drewna i wiele innych.
Dom z belek dwuteowych
-1
Napisano: 2015-06-09 20:24:36
Edytowano: 2015-06-09 20:29:29
Czy ktoś budował dom z belek dwuteowych? Chodzi mi o coś takiego: www.drewtrans.pl/pl/belki-dwuteowe-steico-joist/
Napisano: 2015-06-24 16:55:19
Tak, mam znajomego, który budował taki dom. Jakieś pytania?
Napisano: 2016-02-28 20:48:06
ja buduje dachy z tego materiału i dziwie się że nie może się w Polsce przebić dlaczego wolicie droższe i mokre więźby tradycyjne ? Jeżeli chodzi o domy to ten system jest idealny do domów parterowych .
Napisano: 2016-04-20 13:32:04
Witam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku. Posiadamy doświadczenie przy budowach domów drewnianych.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku. Posiadamy doświadczenie przy budowach domów drewnianych.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Napisano: 2017-09-05 12:24:35
A co to te belki dwuteowe (bo linku już nie działa)? Czy to coś takiego jak to co tutaj - http://hanlo.pl/technologie/100260-hanlo-dom-sciana-standardowa-w-budynku-drewnianym-w-systemie-fertinghaus ? Bo jeśli tak, to moim zdaniem, to świetny pomysł na szybkie wybudowanie ciepłego i taniego w utrzymaniu domu.