Dla budujących domy z bali, z drewna, oraz budynki z prefabrykatów. Jaki zabezpieczyć drewno, czym je malować? Jakie zabezpieczenia przeciw pożarowe? Ocieplenie domów z drewna i wiele innych.
dom drewniany w eksploatacji
0
Napisano: 2017-12-23 18:44:52
Edytowano: 2017-12-23 22:49:25
intersuja nas opinie o domach z bali ,jakie sa Panstwa spostrzezenia ,na co nalezy zwrocic uwage,czym ogrzewac,jakie okna spelniaja role,jak wasz budynek pracuje...pozdrawiamy
Napisano: 2019-12-30 06:30:16
Moje spostrzeżenia są takie, że domki z bali są bardzo efektowne i świetnie się nadają np. na to, żeby tam pomieszkać tydzień z airbnb :P Ale żeby tak mieszkać cały rok to już tego nie widzę... Głównie przeszkadza mi słaba izolacyjność akustyczna - nie da się osiągnąć taki parametrów, jak np. w przypadku domu murowanego z Porothermu... Dźwięki w domu z bali rozchodzą się we wszystkich kierunkach, szczególnie pionowo (przez stropy). Dodatkowo wszystkie elementy konstrukcyjne po prostu pracują i zmieniają swoje parametry z powodu różnic temperatury czy wilgotności. Stropy i schody mogą więc skrzypieć albo trzeszczeć. I znowu - w przypadku domu murowanego ten efekt nie występuje. Tak więc ja jestem zdecydowanie bardziej przekonany do konwencjonalnego Porothermu, a nie do bali.
Napisano: 2020-02-12 18:02:05
Edytowano: 2020-02-12 18:02:57
Należy jednak pamiętać, że chcąc wygrać realne pieniądze z https://jednoreki-bandyta.pl/, rejestracja będzie nieunikniona.