Jak budować dom energooszczędny? Jakie materiały budowlane, ocieplenie, jakie okna? Przepisy dotyczące domów energooszczędnych. Certyfikat energetyczny projektu i domu. Instalacje domów energooszczędnych: przydomowe oczyszczalnie, panele słoneczne, elektrownie wiatrowe i wiele innych.
wentylacja mechaniczna po latach
0
Napisano: 2019-05-28 19:45:07
Bardzo proszę o odezwę ludzi posiadających wentylację mechaniczną. Jestem monterem rekuperacji i ciekawi mnie wasz punkt widzenia. Czy po kilku latach użytkowania zmienilibyście centralę?, dodali filtr przeciw smogowy lub przesunęli sterownik? Prowadzę witrynę www.rekuperacjadomowa.pl i jestem wielkim fanem rozwiązań odzyskujących energię w domu.
Napisano: 2020-04-17 19:41:47
Ja chętnie podepnę się pod pytanie. W moim domu pojawiła się wilgoć i zastanawiam się nad instalacją rekuperatora HRU-WALL. Poleca go nam znajomy. Może ktoś go zna i powie czy likwiduje problem wilgoci.
Napisano: 2020-04-28 18:24:49
Rekuperacja, to bardzo dobre rozwiązanie jeśli chodzi przepływ powietrza w domu. Na pewno poradzi sobie z wilgocią. Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat rekuperatora HRU-PremAIR-450, ale na pewno oferta jest szeroka i warto przemyśleć tą decyzję.
Napisano: 2020-05-20 14:05:59
Zła wentylacja to najczęstsza przyczyna pojawienia się wilgoci w domu więc rekuperacja bardzo tutaj pomoże. Zaletą rekuperacji jest też znaczne obniżenie rachunków za ogrzewanie zimową porą. Także myślę, że na pewno warto pomyśleć o instalacji jakiegoś dobrego systemu.