Witam,
Czy ktoś zna średnie ceny za korytowanie wjazdu (60-70cm głębokości) z utwardzeniem (gruz/kruszywo i żwir na wierzch jako docelowa nawierzchnia) oraz ewentualnie montażem jakichś krawężników po bokach co by żwir w trawnik nie leciał :)
Będę miał do wykonania wjazd około 50m długi i z 4m szeroki a w okolicy jedną firmę, która ma mi przedstawić ofertę i potrzebowałbym jakiejś ceny do porównania za m2.
Z góry dziękuję za pomoc
"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
Korytowanie oraz utwardzenie wjazdu - koszty
Napisano: 2014-06-12 15:47:09
ciężko stwierdzić, trzebaby kilku fachowców spytać
Napisano: 2014-06-17 15:36:26
takie wyceny powinni za darmo robić w ramach oferty
Napisano: 2014-06-26 13:13:27
Odnośnie korytowania to kompleksowo wraz z polbrukiem, żwirem i piaskiem cena zaczyna się od 80zł za m2
Jeśli bruk będzie lepszej jakości jakiś LIBET lub inny to należy liczyć 100 tak samo jak za kostkę brukową ale tu cena też zależy od wielkości
Jeśli bruk będzie lepszej jakości jakiś LIBET lub inny to należy liczyć 100 tak samo jak za kostkę brukową ale tu cena też zależy od wielkości
Napisano: 2015-11-30 18:31:39
Właśnie jestem po rozmowach z brukarzami: jeden chciał 45zł/m2 i wymyślił, że zajmie się logistycznie przygotowaniem terenu pod wjazd, ale my za wszystko płacimy na podstawie WZ - podziękowałam. Drugi fachowiec na którego się zdecydowałam weźmie 90-95zł/m2 i wszystko zrobi kompleksowo. Tak najlepiej, o nic się człowiek nie martwi, a i ostateczna cena nie zaskoczy.
Napisano: 2016-02-16 11:12:47
Z własnego doświadczenia radzę ci zainwestować w takie ogrodzenia przenośne: http://wcserwis.pl/przenosne-ogrodzenie-azurowe/ żeby w jakiś sposób zabezpieczyć teren inwestycji. To dobry sposób, by zabezpieczyć teren przed zniszczeniem ciekawskim sąsiadami czy tez dziećmi...
Napisano: 2016-02-26 16:45:11
Zgłoś się do jakiejś firmy po wycenę. Jeśli będzie im zależało na zleceniu to zrobią Ci taką wycenę.
Napisano: 2018-05-31 21:48:46
Jeżeli jeszcze nie znaleźliście odpowiednich materiałów do wykonania podjazdu to myślę, że ciekawą opcją będą płyty ażurowe bądź kostka dekoracyjna jak Plaza, Domino Eko, czy Linea.