"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
Nasiona - jakie rośliny można siać w styczniu?
0
Napisano: 2017-01-12 14:26:23
Witam :) Ktoś orientuje się może, jakie kwiatki można wysiać w styczniu? Chcę sobie sama przygotować sadzonki na balkon i taras. W internecie sporo informacji, potrzebuję jednak podpowiedzi osób, które naprawdę mają doświadczenie w tym temacie. Co wysiać, żeby urosło? Zależy mi na kolorach - im więcej kwiatów, tym lepiej :)
Napisano: 2017-01-12 15:03:31
Moja połowica co roku sieje heliotropy i begonie - uwielbia te dwie rośliny :) To można podobno pod koniec stycznia sobie wysiewać do pojemniczków.
Napisano: 2017-01-26 09:00:18
o ile się nie mylę są też jakieś odmiany ogórków, które można już w styczniu siać. https://zielona-oaza.mojabudowa.pl/?id=220633 tutaj coś w temacie było.
Napisano: 2017-12-20 22:53:06
Jakoś nie wydaje mi się rozsądne wysiewać cokolwiek zimą, chyba, że do doniczek w domu. A ogrodem to radzę, zająć się dopiero na wiosnę. Jak, jesteś z okolic Warszawy, to możesz sobie podjechać do Ulińskich w Konstancinie i tam kupić jakieś fajne odmiany, do sadzenia wczesną wiosną.