Witam!
Moje pytanie może wydać się jednym banalne, ale dla mnie nie ;)
Zamierzam ogrodzić działkę i nie wiem czy ogrodzić ją w takim stanie jakim jest i przy zaczynaniu robót budowlanych dopiero wyrównać, czy wyrównać i potem ogrodzić...
"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
ogrodzić i wyrównać czy odwrotnie ;)
-1
Napisano: 2017-02-15 16:51:47
Napisano: 2018-05-31 21:47:11
Ja najpierw bym wyrównał, a jakie ogrodzenie wybraliście? Szczególnie interesuje mnie opcja od frontu, ponieważ my rozważamy wybór elementów Oslo Pozbruk do stworzenia murka samonośnego i chciałem trochę więcej się o nich dowiedzieć.
Napisano: 2018-06-09 23:09:04
Najpierw wyrównaj. Można powiedzieć, że najpierw trzeba przygotować "grunt".
Napisano: 2019-01-27 20:59:32
wyrównać najpierw a potem ogrodzenie, osobiście polecam modułowe
Napisano: 2019-02-03 19:45:52
W takich sytuacjach to nie ma znaczenia kiedy będziesz równał grunt na działce, najważniejsze by odpowiednio z pomocą niwelatora ustawić poziom samego ogrodzenia, bo to że wyrówna się grunt to nie znaczy że będzie on odpowiedniej wysokości idealnie pod ogrodzenie i nic nie będzie trzeba podnosić. Co do ogrodzeń też preferuje modułowe, Jońca do mnie przemawiają, masywnie wyglądają i są ogólnie solidne a cena dobra.
Napisano: 2019-06-14 07:50:50
Tak, one są całkiem niezłe ale wolę ogrodzenia i mury samonośne Gardeo - Rotterdam albo Karo, bo te rozwiązanie jakie proponuje Pozbruk wydają mi się ładniejsze i bardziej ponadczasowe a poza tym stosunkowo niedrogie
Napisano: 2019-08-23 22:21:35
W moim przypadku było pewne, że zlecam robotę komuś innemu. Padło na wykonawcę "Expert-ogrodzenia", z polecenia sąsiada. Po konsultacji pracownik nam doradził parę najkorzystniejszych rozwiązań. Potem był pomiar i kosztorys w granicach rozsądku. Montaż równie sprawnie przebiegał, co mnie bardzo cieszy.