Pod koniec ubiegłego roku na jesień, malowałem sztachety z drewna liściastego (jesion). Wybrałem impregnat Altax i naniosłem dwie warstwy pędzlem, boki praktycznie 4 warstwy.
Od razu na wiosnę zobaczyłem, że od góry zaczyna odpryskiwać impregnat ze sztachet. Co radzicie ?
"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
Impregnat odpryskuje ze sztachet
0
Napisano: 2017-10-17 15:01:39
Napisano: 2017-10-24 07:13:12
Proponuję:
1.Do usunięcia mchu uzyć specjalnego preparatu chemicznego, jest ich dużo na rynku. Woda pod ciśnieniem (karcher) też jest dobrym rozwiązaniem.
2. Następnie należy usunąć starą warstwę lakieru, aż do surowego drewna i nałożyć impregnat, który ochroni drewno przed insektami, sinizną i pleśnią, np. Bondex Wood Preserver.
3. Następnie możesz użyć lakierobejcy żelowej Premium Wood Desgin, która maxymalnie ochroni Twój płot przed wodą i słońcem, a do tego ładnie go ozdobi.
Gwarantuję Ci, że sztachety zabezpieczone w ten sposób, nie będą wymagały konserwacji przez najbliższych 10 – 12 lat.
1.Do usunięcia mchu uzyć specjalnego preparatu chemicznego, jest ich dużo na rynku. Woda pod ciśnieniem (karcher) też jest dobrym rozwiązaniem.
2. Następnie należy usunąć starą warstwę lakieru, aż do surowego drewna i nałożyć impregnat, który ochroni drewno przed insektami, sinizną i pleśnią, np. Bondex Wood Preserver.
3. Następnie możesz użyć lakierobejcy żelowej Premium Wood Desgin, która maxymalnie ochroni Twój płot przed wodą i słońcem, a do tego ładnie go ozdobi.
Gwarantuję Ci, że sztachety zabezpieczone w ten sposób, nie będą wymagały konserwacji przez najbliższych 10 – 12 lat.
Napisano: 2019-08-20 11:33:43
Właśnie z tego powodu zrezygnowałem z pomysłu ogrodzenia drewnianego. Bałem się, że dbanie o to, żeby był w dobrej kondycji mnie wykończy...