"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
Piła spalinowa - jakie paliwo?
0
Napisano: 2019-08-23 08:55:02
W zbiorniku mieści się niewiele, więc zastanawiam się, czy nie wykorzystać tutaj jakiegoś ekologicznego paliwa. Przychodzi Wam coś na myśl? Jakaś konkretna nazwa? I czy realnie zauważymy jakąś różnicę po zmianie? Ludzie piszą, że zmiana paliwa spowodowała poprawę działania urządzenia. To jest możliwe?
Napisano: 2019-08-26 17:00:03
Pewnie, że tak. A nie widzisz np. różnicy w tym, jak działa samochód w zależności od jakości paliwa? Pewnie, że to widać. Ale ogólnie podejrzewam, że z czasem będzie wymóg używania paliw ekologicznych. Tylko dla zauważenia, jak działa urządzenie na paliwie ekologicznym polecam zalanie go raz paliwem Warter Fuels. To paliwa alkilatowe. Zmiana raczej mocno zauważalna.
Napisano: 2019-08-27 08:59:41
Ok., znalazłem info – widzę, że ludzie faktycznie chwalą, ale jak to kupić? Ja tam potrzebuję do piły spalinowej tego paliwa tyle co nic, ale jakieś być musi ;-) Widzę na stronie Warter Fuels formularz zamówienia, ale to chyba chodzi o jakąś współpracę z kimś poważniejszym, a nie zamówienie paliwa do piły ;-)
Napisano: 2019-09-05 17:41:24
Wpisz nazwę paliwa na Allegro - od razu znajdziesz. Możesz też zamówić to w sklepach internetowych.
Na normalnych stacjach - tego nie wiem, jeszcze się nie spotkaliśmy, zamawiamy z netu.
Nie wiem, czy jest gdzieś to dostępne stacjonarnie. Raczej ciężko...
Na normalnych stacjach - tego nie wiem, jeszcze się nie spotkaliśmy, zamawiamy z netu.
Nie wiem, czy jest gdzieś to dostępne stacjonarnie. Raczej ciężko...
Napisano: 2019-09-06 09:08:42
Ok jest. Zamówię, przetestuję, zobaczymy, jak to wyjdzie. Ja ogólnie wolę rozwiązania wyższej jakości, tylko najpierw muszę zauważyć zmianę. Wiadomo, że wszyscy już powinniśmy stopniowo przechodzić na eko, ale jednak do tego jeszcze dosyć daleko ;-)