"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
Płyty czy deski kompozytowe na tarasie?
0
Napisano: 2025-03-27 14:46:47
Planuję w końcu ogarnąć taras i się zastanawiam, co będzie lepszym rozwiązaniem – płyty czy klasyczne deski kompozytowe? Trochę się boję, że deski szybko zszarzeją albo że będą śliskie po deszczu. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Napisano: 2025-03-28 08:24:50
U mnie temat wyglądał podobnie, też się wahałem między tymi opcjami. Kompozyt niby łatwy w utrzymaniu, ale jak się go dotknie latem, to potrafi nieźle parzyć. No i nie każdemu pasuje ten „plastikowy” wygląd. Ostatecznie postawiłem na płyty tarasowe, bo po prostu bardziej pasowały mi wizualnie i mam wrażenie, że są trwalsze. Jest spory wybór i można znaleźć coś, co nie wygląda sztucznie. Na tej stronie masz fajne przykłady, co z tego można zrobić: https://www.tubadzin.pl/Tarasy . Od razu widać, jak to może wyglądać w praktyce, a nie tylko na katalogowych fotkach. No i plus taki, że łatwiej utrzymać czystość, jak coś się rozleje albo nabrudzi. Ja nie żałuję.