"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
Gdzie kupić tuje w Małopolsce
0
Napisano: 2025-03-28 10:37:35
Potrzebuję większej ilości tuj na żywopłot, ale nie bardzo wiem, gdzie się za tym rozglądać. Zależy mi na sensownych cenach i żeby nie były to jakieś przesuszone sadzonki. Znacie coś sprawdzonego, najlepiej okolice Krakowa lub w miarę blisko?
Napisano: 2025-03-28 13:13:11
Jeśli chodzi o tuje, to polecam przejechać się do jednej szkółki pod Krakowem. Mają ich tam naprawdę sporo, różne odmiany i przede wszystkim – zdrowe rośliny, nie jakieś powyginane czy wysuszone. Ceny też są normalne, a jak bierzesz większą ilość, to da się pogadać. Duży plus, że wszystko rośnie w gruncie, nie w doniczkach od importera, więc potem lepiej się to przyjmuje. Fajna atmosfera, nie trzeba się znać na wszystkim, można zapytać i podpowiedzą. Zdecydowanie lepiej niż w marketach czy przypadkowych ogłoszeniach. Jak chcesz rzucić okiem, to mają stronę: https://niemczewscy.pl/