"Zielono mi" czyli wszystko co znajdzie się dookoła domu. Tarasy, podjazdy, chodniki oraz odwodnienie terenu, ogrodzenie działki, bramy, furtki oraz oświetlenie zewnętrzne.
Jaki stół do foteli ogrodowych
0
Napisano: 2014-10-20 13:13:52
Żaden gotowy zestaw mebli nam się nie podobał. Zawsze coś nie pasowało, a to kolor stołu, jego kształt, a to parasol. Nie było końca. Ostatecznie kupiliśmy takie fotele z technorattanu Jedyne czego byliśmy pewni to tego, że fotele mają być z technorattanu. Miało być koniec problemów, ale teraz nie wiemy jaki stół do nich dobrać, żeby pasował. Dodam, że stołu nie chcemy z technorattanu, chcieliśmy połączyć z czymś ciekawym. Może macie dla nas jakieś propozycje, jaki materiał pasowałby do technorattanu, plastik odpada - jakoś mi się nie komponuje. I jaki kształt, kolor stołu do tych foteli?
Napisano: 2014-10-20 14:28:32
Moim zdaniem pasowałby stół o ostrych kątach, w kształcie prostokąta lub kwadratu. Okrągły mi raczej nie pasuje do foteli o ostrych kątach. Jeśli chodzi o materiał to wydaje mi się, że pasowałby stół o konstrukcji metalowej czarny z szybą. Albo można zaszaleć i dobrać stół w kolorze poduszek. Świetnie wyglądałby drewniany w kolorze łososiowym, bo na taki kolor wyglądają mi te poduszki na zdjęciu.
Napisano: 2015-04-14 10:53:36
Zgadzam się całkowicie z przedmówczynią. Bardzo fajne rozwiązanie.
Napisano: 2015-05-20 14:54:38
A mnie właśnie do takich foteli pasuje okrągły stół. Konstrukcja metalowa jest dobrym pomysłem tylko zamiast szyby dałabym drewno pomalowane bejcą w jakimś fajnym kolorze. Szkło do ogrodu jakoś mi nie pasuje, łatwo może się zniszczyć.
Napisano: 2015-06-21 20:37:34
Okrągłe stoły zawsze wydawały mi się mało praktyczne. Stawiałbym na prostokątny, z podobnego materiału.
Napisano: 2015-08-20 16:06:07
Skoro nic wam się nie podoba to zróbcie sami.
Napisano: 2016-08-19 15:07:29
cześć, chciałem kupić stół do ogrodu ostatnio i trafiłem na takie ni to wiklina ni to jakiś ciasny splot. nie wiem jak się to nazywa. może ktoś rozwieje moje wątpliwości? Generalnie meble sięz tego robi do ogrodów
Napisano: 2016-08-21 23:43:34
Cześć! To oczym mówisz, nazywa się rattan albo technorattan - ten pierwszy jest naturalny, a drugi to jego sztuczna ale wytzymalsza wersja. W Polsce jest jeden dystrybutor, który sprowadza te meble z niemiec - premium design sie nazywa
Napisano: 2016-08-22 15:52:59
tyszkiewicz napisał:
to jest to! dzięki! znalazłem taki fajny duży stół, do którego jeszcze skompletowali sofy. mam tylko nadzieje zę mozna go kupic osobno :D
Cześć! To oczym mówisz, nazywa się rattan albo technorattan - ten pierwszy jest naturalny, a drugi to jego sztuczna ale wytzymalsza wersja. W Polsce jest jeden dystrybutor, który sprowadza te meble z niemiec - premium design sie nazywa
to jest to! dzięki! znalazłem taki fajny duży stół, do którego jeszcze skompletowali sofy. mam tylko nadzieje zę mozna go kupic osobno :D
Napisano: 2017-04-07 09:29:19
Sam zrobiłem stół z drewna :)
Napisano: 2017-08-29 10:01:59
Tak też można! Jak dla mnie to dobrze by było, gdy stół pasował do foteli
Napisano: 2019-03-21 11:22:29
Ja mama właśnie meble z tego sztucznego rattanu:) Trzymają się już 5 rok, więc nie jest to zły pomysł. Aczkolwiek drewniane są ładniejsze. I droższe. Za to bardziej szlachetne. Myślę o wymianie mebli ogrodowych na drewniane ale nie bardzo mam po sezonie gdzie je trzymać:/ Wystarczy zwykła wiata (blaszak)?
Napisano: 2019-04-25 22:30:22
Może taki stół piknikowy? https://www.wooder.com/wyposazenie-ogrodu/meble-ogrodowe/ Dużo nie wydasz, a jest również od razu na czym usiąść.
Napisano: 2019-04-28 21:26:31
Zwykły stolik rattanowy w zupełności wystarczy.
Napisano: 2019-08-20 11:23:11
Właśnie mi też podobają się meble rattanowe, ale się waham. A jak z ich wytrzymałością? Wymagają jakiegoś specjalnego dbania czy coś?