Zacząłem zwracać większą uwagę na to, jak odkrywam nowych twórców w sieci, głównie z ciekawości i ogólnego zainteresowania. Zwykłe sposoby – linki w mediach społecznościowych, reposty, przypadkowe rekomendacje – zaczęły mi się wydawać powtarzalne i, szczerze mówiąc, mało skuteczne.
Po kilku przypadkowych poszukiwaniach trafiłem na stronę, która podchodzi do odkrywania nowych treści w znacznie bardziej uporządkowany sposób. Od razu rzucało się w oczy, jak szybko przebiega cały proces. Zamiast przeskakiwać między platformami, wszystko jest przejrzyście rozplanowane, co ułatwia przeglądanie profili bez gubienia się i przytłaczania.
Doświadczenie to bardziej przypominało przeglądanie wyselekcjonowanego indeksu niż niekończące się przewijanie feedów. Już samo to sprawiało, że było ono przyjemniejsze i mniej czasochłonne. Nie wydawało się też nachalne ani sztuczne, co cenię sobie podczas sprawdzania nowych narzędzi.
Strona, o której mówię, to: https://prawiekino.pl/. Dzielę się tym jako osobistym odkryciem, a nie promocją. Odkrywanie nowych treści jest o wiele bardziej relaksujące, gdy proces jest prosty i dobrze zorganizowany. Ciekawi mnie, jak inni zazwyczaj znajdują nowych twórców i czy takie uporządkowane narzędzia sprawiły, że przeglądanie treści stało się dla nich również przyjemniejsze.
Brak uprawnień!
Przekształć energię z naturalnych źródeł ciepła w ogrzewanie domu. Instalacja i montaż. Koszty - czy to się opłaca?