Moja sytuacja jest raczej nietypowa. Mieszkam w bloku i do pracy mam blisko, jakieś 11 km drogą ekspresową. Mam też działkę budowlaną, 800 m2, która sobie leży i "jeść nie woła" Chciałoby się mieszkać na swoim, w domku, ale obecne finanse nie do końca pozwalają na coś takiego. A do tego działka jest dużo dalej położona od pracy, no i dojazd już zwykłymi drogami. Sam czas dojazdu z 15 min wydłużyłby się do godziny w jedną stronę. No i byłoby na pewno drożej.
Obecnie myślimy o postawieniu czegoś małego, prostego i ekonomicznego. Coś w czym moglibyśmy spędzać weekendy, święta i ewentualnie urlopy. Myślimy nad małym domkiem w technologi szkieletu, posadowionym na punktowym fundamencie (kilka słupków) o wielkości 35-45 m2. Na parterze byłby salon wraz z kuchnią i łazienka, a na antresoli sypialnia i ewentualnie coś, co służyłoby za garderobę.
Może ktoś z was zna podobny projekt? Każda inspiracja jest warta zobaczenia :) I jestem ciekaw ile taki domek mógłby kosztować.
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
Mały domek
0
Napisano: 2015-06-09 19:54:12
Napisano: 2015-06-11 13:32:52
Witam. sprawdź firmę clic hause, oni maja projekty róznych małych domów.
Napisano: 2015-06-28 19:49:54
Tylko oni to chyba całe domki robią, a nie projekty.
Napisano: 2015-08-29 07:34:15
Zapoznaj się z ofertą strony domyigaraze.pl, posiadają różne projekty w okazyjnych cenach, można często trafić na duże promocje gotowych projektów.