Witam,
mam pytanie do forumowiczów, a mianowicie potrzebuję dodatkowe garażu oprócz tego w bryle domu i spodobał się projekt http://www.domyigaraze.pl/p11,projekt-garazu-jednostanowiskowego-z-wiata-w23-g11-18-9m2-2-stanowiska.html, a dokładnie odsłoniętą część chciałabym przeznaczyć na taras, takie miejsce na relaks. Co o tym sądzicie?
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
Garaż z tarasem?
Napisano: 2015-10-05 11:20:38
Jeśli twoja działka jest na tyle duża iż pozwala na budowę garażu wolnostojącego to OK, ale musisz się liczyć z normalną procedurą pozwolenia na budowę, zezwoleń, upoważnień itp, a poza tym to dodatkowy budynek gospodarczy to dodatkowy podatek od nieruchomości w kwocie porównywalnej do twojego domu.
Moim zdaniem lepiej dobudować wiatę , zadaszenie np. bez ścian do budynku mieszkalnego a miejsce wypoczynku i relaksu na pewno posiadasz już jako taras przy domu mieszkalnym lub dobudować wolnostojącą wiatę drewnianą zadaszoną z ławkami i stołem do relaksu i spotkań przy grillu.
Moim zdaniem lepiej dobudować wiatę , zadaszenie np. bez ścian do budynku mieszkalnego a miejsce wypoczynku i relaksu na pewno posiadasz już jako taras przy domu mieszkalnym lub dobudować wolnostojącą wiatę drewnianą zadaszoną z ławkami i stołem do relaksu i spotkań przy grillu.
Napisano: 2015-10-06 20:22:07
Postaw sobie podwójna wiatę. Czyli jedna cześć na auto druga na wypoczynek.
Zrobisz odbiór domu i z czasem dorób sobie ścianki i rolete i będziesz mieć garaż . 😀
Zrobisz odbiór domu i z czasem dorób sobie ścianki i rolete i będziesz mieć garaż . 😀