Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
Opinia o projekcie domu.
0
Napisano: 2015-12-11 21:16:46
Witam. Czy wiecie gdzie mogę zaczerpnąc opini na temat danego projektu.Wybrałem cos dla siebie ,ale chciałbym usłyszec jakies słowa krytyki i może jeszcze coś zmienić zanim nie jest zapóżno.
Napisano: 2015-12-27 13:59:53
Nie wiem jaki wybrałeś projekt domu ale dużo recenzji i propozycji zmian w projektach jest na Blogu MojaBudowa.pl Blog budowlany, tzw internetowy dziennik budowy.
Wystarczy w wyszukiwarkę wpisać nazwę projektu i można znaleźć duzo ludków budujących ten sam projekt dzielących się z innymi swoimi rozwiązaniami, fotkami z kolejnych etapów budowy i błędów które by więcej nie popełniło lub na które trzeba zwrócić uwagę zatrudniając fachmanów.
Wystarczy w wyszukiwarkę wpisać nazwę projektu i można znaleźć duzo ludków budujących ten sam projekt dzielących się z innymi swoimi rozwiązaniami, fotkami z kolejnych etapów budowy i błędów które by więcej nie popełniło lub na które trzeba zwrócić uwagę zatrudniając fachmanów.
Napisano: 2016-04-20 13:06:21
Witam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Napisano: 2016-05-20 13:03:30
To zależy z jakiego biura projektowego masz ten projekt? Jeśli z MG Projekt, to pełno informacji znajdziesz na ich stronie http://www.mgprojekt.com.pl/, w tym zdjęcia z realizacji (obecnie trwa konkurs fotograficzny), oraz wiele cennych wskazówek odnośnie budowy na ich blogu.
Napisano: 2016-06-07 17:14:41
Jak piszesz o MGPROJEKT to może wyraził byś opinie na temat projektu który u nich wybrałem http://www.mgprojekt.com.pl/kasjopea-8 . Właśnie jesteśmy na etapie poszukiwań projektu i mgprojekt jak na razie najbardziej przypadł nam do gustu.
Napisano: 2016-06-29 11:57:58
Witam, projekty, jakie można znaleźć na stronie projektybudowlane.com.pl z pewnością spełnią Państwa oczekiwania. Ciekawe, iż od razu są pokazane projekty graficzne i nie trzeba samemu sobie wyobrażać jak nasz dom by wyglądał
Napisano: 2016-10-11 17:10:45
Grunt, aby projekt przede wszystkim Wam się podobał, ponieważ to właśnie Wy będziecie przebywać w swoim domu, na co dzień. Pytanie, czy tylko ten powyższy wchodzi w grę, czy też bierzecie pod uwagę jeszcze inne projekty? Z doświadczenia wiem, że nie jest to łatwa decyzja i lepiej przejrzeć kilka opcji oraz projektów, aby mieć porównanie.