Witam
mam na oku taki oto projekt:
http://pracownia-projekty.dom.pl/sz5_z176_ce.htm
I zastanawiam się ile będzie mnie kosztował cały dach od więźby po rynny...Dodam że myślę o więźbie prefabrykowanej...co do krycia to jeszcze nie wiem czy blacha czy ceramika..zależy od ceny,proszę o pomoc ile niej więcej będzie mnie to kosztowało???Z góry dziękuję za pomoc!
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
Proszę o pomoc!
0
Napisano: 2016-01-07 20:17:02
Napisano: 2016-02-11 13:37:29
Prosty dach czterospadowy nie powinien przysporzyć kłopotów.
W zależności od ilości m3 drewna wyznaczonej w projekcie i wykonawcy myślę że więźba ok 15 - 20 tyś wraz z impregnacją i montażem.
Pokrycie dachu w zależności czy to blacha czy dachówka to rozrzut cenowy będzie znaczny i dla blachy będzie to 40zł m2 plus obróbki, natomiast dla dachówki ceramicznej powyżej 50 - 55 zł m3 plus obróbki.
W zależności od ilości m3 drewna wyznaczonej w projekcie i wykonawcy myślę że więźba ok 15 - 20 tyś wraz z impregnacją i montażem.
Pokrycie dachu w zależności czy to blacha czy dachówka to rozrzut cenowy będzie znaczny i dla blachy będzie to 40zł m2 plus obróbki, natomiast dla dachówki ceramicznej powyżej 50 - 55 zł m3 plus obróbki.
Napisano: 2016-04-20 13:00:04
Witam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Napisano: 2016-10-11 17:10:01
Witam Wszystkich na forum. Chyba najciężej będzie określić koszty samej robocizny, położenia dachu bo to zależy od kilku czynników, w tym oczywiście od materiału oraz firmy na którą się zdecydujesz. Tańsza w praktyce moim zdaniem będzie blacha niż ceramika. Szacunkowo wraz z impregnacją należy liczyć około 15 tyś zł.