Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
pomoc w poszukiwaniu ideału 150 m2 duzy salon,podpiwniczony
1
Napisano: 2016-02-07 20:15:28
Edytowano: 2016-02-07 20:24:52
Witam serdecznie jestem tu nowa na forum dlatego chciałabym się przywitać na samym początku. Mam nadzieje, że będzie nam miło.Mam taki problem z mężem.Posiadamy działkę 1500 m2. I poszukujemy projekt domu:- mąż bardzo nalega na pół podpiwniczenie oraz z zagospodarowanym poddaszem- dom do 150 m2.- kuchnia ze spiżarnią- duży salon - bez garażu- dach dwuspadowy bo w przyszłości mąż chce zamontować solary.- apatio mile widzianeWiem , że jest dużo kryteriów do spełnienia ale przeglądamy projekty i nic nam nie wpadło w oko. Nie wiem jak cenowo wygląda indywidualny projekt.Gorąco bym prosiła osoby, które miały podobne kryteria aby podsunęli jakiś projekt. Dziękujemy serdecznie za odpowiedź.
Napisano: 2016-02-07 21:43:44
Witaj:) tez jestem tu nowa i nie dawno stałam rzed tym samym dylematem co Wy :) kryteria podobne jak u nas tylko u nas nie bedzie spizarki kolo kuchni bo w sumie jesli jest piwnica to po co zagracac przestrzen w domu :) my tez jestesmy dopiero na etapie projektu i wybralismy Dom w Rododendronach 6 (WN). Duzy salon z jadalnia, pow. ok 130 mkw tyle ze u nas piwnica pod caly dom bedzie doprojektowana za dodakowym kosztem niestety. mysle ze juz lepiej robic piwnice pod caloscia domu niz pod jego czescia, bo jak dom bedzie osiadac to rownomiernie.dach dwuspadowy tez z mysla o solarach w przyszlosci :)pozdrawiam
domwrododendronach6wn
Wpisy na blogu: 55
Tematy: 0
Wpisy na blogu: 55
Tematy: 0
Napisano: 2016-02-07 22:34:54
Cześć!
Co dla Ciebie znaczy duży salon? Myśmy wybrali projekt M-110 Konrada Matuszewskiego. Pan Konrad jest bardzo pomocny przy wyborze projektu i wprowadzaniu zmian. Zaproponował nam cenę 3000zł już za projekt ze zmianami. Warto wejść na jego stronę i sprawdzić jego projekty :)
Co dla Ciebie znaczy duży salon? Myśmy wybrali projekt M-110 Konrada Matuszewskiego. Pan Konrad jest bardzo pomocny przy wyborze projektu i wprowadzaniu zmian. Zaproponował nam cenę 3000zł już za projekt ze zmianami. Warto wejść na jego stronę i sprawdzić jego projekty :)
Napisano: 2016-02-08 10:55:39
Podstawowa kwestia jest to ile dla was to duży salon. U mnie salon z jadalnią ma ok 42-43m2 i uważam że jest w sam raz. Dla innych 30m2 to jest już dużo. Ja za indywidualny dom po kosztach (po znajomości) zapłaciłam 5800zł. Ogólnie jak się dowiadywać to dla domu 150m2 + podwójny garaż cena to 9000-22000zl zależy od projektanta. Napewno trzeba liczyć min 8000-9000zl ze wszystkim dla domu ok 150m2 ;)
Napisano: 2016-02-09 09:08:15
dziękujemy za odpowiedzi i rady.
Jeśli komuś nasuwa się jakaś propozycja to chętnie ją przeczytamy :D
Jeśli komuś nasuwa się jakaś propozycja to chętnie ją przeczytamy :D
Napisano: 2016-02-09 13:41:15
a może Dom w szafranie? widziałam, że niektórzy blogowicze prowadzą dzienniki:) tylko piwnica może być dla Was nieco zbyt duża, ale to kwestia zmian w projekcie, lub kompromisu z mężem;)
Napisano: 2016-02-09 21:14:23
My oczywiście polecamy dom w idaredach (p). Piwnica pod całym domem, bo nastka55 ma rację i zgadzam się z nią w 100%. My mamy działkę tylko nieco większą bo 17a. Duży salon i dach dwuspadowy też jest. :)
Powodzenia w poszukiwaniu tego jedynego =))
Powodzenia w poszukiwaniu tego jedynego =))
Napisano: 2016-04-20 12:59:39
Witam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Napisano: 2016-05-29 10:56:58
Witam mam pytanie czy ktoś budował Dom przy Cyprysowej 41 ? Potrzebuje informacji ? Czy ktoś w województwie Śląskim widział taki domek ? Ktoś prowadzi blog z tą budową ?