Witam ponownie.
I co nikt nic podobnego nie buduje ????
Zakupiłam projekt domu BW-27 w biurze projektowym http://postawdom24.pl/pl/p/Projekt-domu-BW-27-z-garazem-2-stanowiskowym-/135 Szczerze mówiąc polecam to biuro dla posiadaczy karty KDR.
Bardzo proszę posiadaczy już gotowego domu bądź podobnego projektu o informację jak oceniają jego funkcjonalność, jakich zmian dokonali i ewentualnie, które z nich polecają ???
Już wszystkie dokumenty poskładane i teraz czekamy na pozwolenie.
Serdecznie Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
Budowa domu BW-27 woj.wrocławskim,
Napisano: 2016-03-17 12:41:31
Ja tam wolę mieszkania pod klucz, bo budowa domu od podstaw to mnóstwo czasu. Wstępnie już oglądałam mieszkania we Wrocławiu u takiego dewelopera: http://www.pcg.pl i dobrze się zaprezentowały. cena tez w miarę przystępna także chyba się na nie zdecydujemy....
Napisano: 2016-03-17 18:32:34
Witam, pozwolę sobie Pani odpowiedzieć bo już kilka razy widziałam Pani pytanie. Jest wiele domów podobnych do BW-27. Proszę sprawdzić u źródła czyli na stronie biura Dobre Projekty bo to ich projektanci stworzyli BW-27 i kilka innych podobnych. A wtedy może Pani sobie wyszukać te projekty na mojabudowa.pl i zobaczyć realizację, popytać inwestorów. Na pewno podobne są BW-02 BW-03 BW-09 BW-17 i inne. My budujemy BW-09 ale jeszcze nie mieszkamy więc dopiero się okaże jak z jego funkcjonalnością. Na ten moment nie robiłabym takiego daszku nad wejściem a jednolitą połać dachu głównego, ale to kwestia gustu. I mąż chciałby to pomieszczenie pod schodami jeszcze pogłębić o pustak bądź dwa- taka mini piwniczka. Poszerzylibyśmy garaż, ale Wy macie dwustanowiskowy więc problem z głowy. No i macie zabudowane pomieszczenie nad garażem- super. My za późno pomyśleliśmy żeby zabudować tą przestrzeń choćby na pralnio-suszarnię. W ogóle dużo refleksji nachodzi człowieka jak już jest po fakcie:)
Reszta przed nami. Pozdrawiam
Reszta przed nami. Pozdrawiam
Napisano: 2017-12-06 17:35:36
Witam. Planuję zakupić projekt BW-27. Mam pytanie, jaka jest Wasza opinia o tym domku po wybudowaniu? Jakie zmiany wprowadziliście, ewentualnie co byście teraz zmienili? Można by prosić o jakieś zdjęcia z zewnątrz oraz salonu z kuchnią? Pozdrawiam
Napisano: 2017-12-12 16:08:04
Witam Ola11. Jestesmy na etapie wykanczania w srodku i jeszcze nie mieszkamy. Zmian oczywicie jest troche do przemyslen np. zlikwidowalam okno na polpietrze a zostawilam dachowe a tertaz zrobilabym na odwrot.Nad garazem zagospodarowalismy na sypialnie pralnio-suszrnie ale za to garderobe nam za mala.Zawsze bedzie ,ze mozna bylo a tu juz za pozno .
Napisano: 2017-12-16 14:23:23
Bardzo dziękuję za odpowiedź. A jak wygląda salon, nie jest za mały? Wyrównywaliście tylną ścianę od salonu? Zastanawiam się jeszcze czy robić wykusz, bo różnie bywa z jego izolacją, ale z drugiej strony trochę powiększa salon i z zewnątrz dom wygląda ciekawiej. ile wyniósł Was SSZ. Można by prosić o jakieś zdjęcia domku z zewnątrz i wewnątrz? dziękuję i pozdrawiam
Napisano: 2019-08-08 12:53:14
Nie lepiej sprzedać budowę dołożyć i kupić coś gotowego? Zanm wiele firm prowadzących sprzedaż domów