Odnośnie projektu Opałek jakich zmian dokonywaliście na etapie projektowym, co polecacie do zmiany? A co warto zostawić i nie zmieniać? Pozdrowienia dla Opałkowiczów
Brak uprawnień!
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
OPAŁEK 2N 1G
1
Napisano: 2014-06-08 17:43:56
Napisano: 2014-06-10 13:39:17
Najlepiej się z artystą skontaktować i pomyśleć czego się oczekuje od projektu
Napisano: 2014-06-12 09:30:16
Nie potrzebujemy artysty tylko racjonalnych pomysłów, które wprowadzają udogodnienia. Dom jest jeszcze bardziej funkcjonalny przez takie zabiegi.
Napisano: 2014-06-20 12:40:58
tak, jest bardziej funkcjonalny i to nie ulega wątpliwości
Napisano: 2014-06-23 12:14:58
ale artysta później kase chce, trzeba wszystko dobrze przemyśleć
Napisano: 2014-06-26 12:20:35
Odnośnie opałka to sam buduję ale wersję 1G .
Moje zmiany to zmiana powiększająca dolną łazienkę polegająca na wydłużeniu półokrągłej ściany schodowej aż poza słup i umieszczenie drzwi od słupa do ściany łazienki.
Pozwala to na umieszczenie na dole dodatkowej kabiny.
Następnie proponuję powiększenie pokoju małego na dole poprzez zrównanie ściany z tą garażu i kotłowni.
W opałku 2G będzie z tym kłopot ale warto pomyśleć czy nie potrzeba więcej miejsca.
Trzecią zmianą do rozważenia jest likwidacja podcienia w salonie i wyprostowanie ściany.
Salon jest wtedy trochę większy ale i bardziej ustawny bo inaczej jedyną ścianą na meble i telewizor jest ta granicząca z małym pokojem.
Na górze zlikwidowałem jedną z łazienek koło schodów i komina a powiększyłem drugą kosztem garderoby.
Oczywiście wejście do niej zrobiłem ogólno-dostępne a nie z sypialni.
Moje zmiany to zmiana powiększająca dolną łazienkę polegająca na wydłużeniu półokrągłej ściany schodowej aż poza słup i umieszczenie drzwi od słupa do ściany łazienki.
Pozwala to na umieszczenie na dole dodatkowej kabiny.
Następnie proponuję powiększenie pokoju małego na dole poprzez zrównanie ściany z tą garażu i kotłowni.
W opałku 2G będzie z tym kłopot ale warto pomyśleć czy nie potrzeba więcej miejsca.
Trzecią zmianą do rozważenia jest likwidacja podcienia w salonie i wyprostowanie ściany.
Salon jest wtedy trochę większy ale i bardziej ustawny bo inaczej jedyną ścianą na meble i telewizor jest ta granicząca z małym pokojem.
Na górze zlikwidowałem jedną z łazienek koło schodów i komina a powiększyłem drugą kosztem garderoby.
Oczywiście wejście do niej zrobiłem ogólno-dostępne a nie z sypialni.
Napisano: 2014-07-28 15:04:02
miejsce się zawsze przyda