Odnośnie projektu Opałek jakich zmian dokonywaliście na etapie projektowym, co polecacie do zmiany? A co warto zostawić i nie zmieniać? Pozdrowienia dla Opałkowiczów
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
OPAŁEK 2N 1G
1
Napisano: 2014-06-08 17:43:56
Napisano: 2014-06-10 13:39:17
Najlepiej się z artystą skontaktować i pomyśleć czego się oczekuje od projektu
Napisano: 2014-06-12 09:30:16
Nie potrzebujemy artysty tylko racjonalnych pomysłów, które wprowadzają udogodnienia. Dom jest jeszcze bardziej funkcjonalny przez takie zabiegi.
Napisano: 2014-06-20 12:40:58
tak, jest bardziej funkcjonalny i to nie ulega wątpliwości
Napisano: 2014-06-23 12:14:58
ale artysta później kase chce, trzeba wszystko dobrze przemyśleć
Napisano: 2014-06-26 12:20:35
Odnośnie opałka to sam buduję ale wersję 1G .
Moje zmiany to zmiana powiększająca dolną łazienkę polegająca na wydłużeniu półokrągłej ściany schodowej aż poza słup i umieszczenie drzwi od słupa do ściany łazienki.
Pozwala to na umieszczenie na dole dodatkowej kabiny.
Następnie proponuję powiększenie pokoju małego na dole poprzez zrównanie ściany z tą garażu i kotłowni.
W opałku 2G będzie z tym kłopot ale warto pomyśleć czy nie potrzeba więcej miejsca.
Trzecią zmianą do rozważenia jest likwidacja podcienia w salonie i wyprostowanie ściany.
Salon jest wtedy trochę większy ale i bardziej ustawny bo inaczej jedyną ścianą na meble i telewizor jest ta granicząca z małym pokojem.
Na górze zlikwidowałem jedną z łazienek koło schodów i komina a powiększyłem drugą kosztem garderoby.
Oczywiście wejście do niej zrobiłem ogólno-dostępne a nie z sypialni.
Moje zmiany to zmiana powiększająca dolną łazienkę polegająca na wydłużeniu półokrągłej ściany schodowej aż poza słup i umieszczenie drzwi od słupa do ściany łazienki.
Pozwala to na umieszczenie na dole dodatkowej kabiny.
Następnie proponuję powiększenie pokoju małego na dole poprzez zrównanie ściany z tą garażu i kotłowni.
W opałku 2G będzie z tym kłopot ale warto pomyśleć czy nie potrzeba więcej miejsca.
Trzecią zmianą do rozważenia jest likwidacja podcienia w salonie i wyprostowanie ściany.
Salon jest wtedy trochę większy ale i bardziej ustawny bo inaczej jedyną ścianą na meble i telewizor jest ta granicząca z małym pokojem.
Na górze zlikwidowałem jedną z łazienek koło schodów i komina a powiększyłem drugą kosztem garderoby.
Oczywiście wejście do niej zrobiłem ogólno-dostępne a nie z sypialni.
Napisano: 2014-07-28 15:04:02
miejsce się zawsze przyda