Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
Projekt domu - co myslicie?
-1
Napisano: 2017-02-09 16:14:42
Edytowano: 2017-02-09 16:15:32
Witam, zastanawiam się nad projektem domu AJR 07 https://www.extradom.pl/projekt-domu-ajr-07-WOJ1014 Co myślicie? Na co warto zwrócić uwagę? Szkoda, że nie ma nigdzie wizualizacji wnętrz...
Napisano: 2017-02-15 17:10:08
dlatego też ja i połowica wybraliśmy firme która zrob nam projekt indywidualny. dodatkowy plus jest taki że zajmują się też wykonaniem budowy co trochę obniża koszty. jest to firma dd projekt którą polecili nam znajomi. póki co wygląda na to że wszystko jest ok
Napisano: 2017-04-07 09:36:53
jakura napisał:
faktycznie zdecydowanie lepiej jest mieć indywidualny projekt, bo w gruncie rzeczy skupiamy się na innych detalach.
dlatego też ja i połowica wybraliśmy firme która zrob nam projekt indywidualny. dodatkowy plus jest taki że zajmują się też wykonaniem budowy co trochę obniża koszty. jest to firma dd projekt którą polecili nam znajomi. póki co wygląda na to że wszystko jest ok
faktycznie zdecydowanie lepiej jest mieć indywidualny projekt, bo w gruncie rzeczy skupiamy się na innych detalach.
Napisano: 2017-04-07 14:38:57
Nie do końca projekt indywidualny jest lepszy niż gotowy. Zasadniczą kwestią jest to, czy wśród gotowych znajdziesz taki, który Ci pasuje. Ja znalazłam projekt KAMASJA (www.kbprojekt.pl)(szukałam w miarę nowoczesnego i funkcjonalnego, ale maksymalnie do 170m). Ten nam pasuje w 80%, zrobiliśmy tylko dwie zmiany (zgoda była w projekcie). W indywidualnym dostajesz dokładnie to samo, jeśli chodzi o zawartość), co w indywidualnym, a różnica cenowa zasadnicza na korzyść gotowego..
Napisano: 2017-04-23 21:00:59
Czasami gotowiec nam wystarcza, chyba że jesteśmy wybredni i chcemy mieć coś wyjątkowego to trzeba mieć indywidualnie