Witam
Aktualnie planuję zakup projektu domu Lawenda 2 a
Bardzo proszę posiadaczy już gotowego domu o informację jak oceniają jego funkcjonalność, jakich zmian dokonali i ewentualnie, które z nich polecają, czy garaż spokojnie mieści 2 auta ?...
Sam zastanawiam się nad następującymi zmianami:
wydłużenie garażu o 1 m i dodanie okna naprzeciwko już istniejącego
zmiana drzwi zewnętrznych/bocznych na okno
usunięcie bocznej wypustki przy pokojach (nie wiem jak to nazwać :) ) - również boczna ściana
powiększenie kuchni poprzez likwidację spiżarni
zamiana w kuchni 3 okien na 1
Co sądzicie o tyc zmianach ?
Może jest szansa zobaczenia u kogoś z Was domu na żywo w woj. mazowieckim - mieszkam w Warszawie ?
Pozdrawiam
Łukasz
Brak wybranej kategorii lub tematu!
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
LAWENDA 2 A - jakie zmiany w projekcie
1
Napisano: 2014-07-22 14:37:18
Edytowano: 2014-07-22 14:39:06
Napisano: 2014-07-22 23:16:55
Osobiście polecam zmianę w projekcie z wersji a na b. Zwłaszcza jeśli chodzi o lawendę 2 - salon z jadalnią powiększy się wówczas z 36 na 48m2. Jeśli chodzi o konkretne zmiany - zerknij na blogi - to prawdziwa kopalnia wiedzy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano: 2014-07-22 23:58:00
Usuwając z projektu tą ściankę wypuszczoną w pokojach domek może trochę stracić na wyglądzie...
Powiększenie kuchni to dobry pomysł
Jeżeli mógłbym teraz jeszcze coś zmienić u siebie - to właśnie z 3 okien kuchennych zrobiłbym 1...
i tak jak we wpisie powyżej - trzeba poszukać na blogach, dużo można się dowiedzieć
Powiększenie kuchni to dobry pomysł
Jeżeli mógłbym teraz jeszcze coś zmienić u siebie - to właśnie z 3 okien kuchennych zrobiłbym 1...
i tak jak we wpisie powyżej - trzeba poszukać na blogach, dużo można się dowiedzieć
Napisano: 2014-07-23 09:11:19
Dzięki wszystkim za informację
Blogi już przestudiowałem i właśnie zależało mi na opinii osób już mieszkających i będących w stanie podzielić się opiniami czy dokonane przez nich zmiany były trafne i są funkcjonalne
Pozdrawiam
Łukasz
Blogi już przestudiowałem i właśnie zależało mi na opinii osób już mieszkających i będących w stanie podzielić się opiniami czy dokonane przez nich zmiany były trafne i są funkcjonalne
Pozdrawiam
Łukasz
Napisano: 2014-07-23 15:31:37
Co prawda nie prowadzę bloga, ale na bieżąco czytam wpisy Lawendowiczów.
Moje zmiany to:
- poszerzenie od strony salonu o 90cm
- podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak
- za garażem mam kolejno - pralnię (przejście z garażu), kolejny pokój to wydzielona ubikacja dla gości 1,5m x 1,5m, garderoba z wejściem z sypialni. W sypialni mam łazienkę nie od strony balkonu (jak większość budujących)
- w kuchni brak ściany od strony salonu, słup przesunięty na róg
- drzwi na taras przesuwane od strony ściany zewnętrznej, przez co mam dużo miejsca na duży stół, po przesunięciu ściany zewnętrznej o 90cm i przeniesieniu okna tarasowego jak najbliżej rogu mam 1,5 ściany między kuchnią, a drzwiami tarasowymi.
- usunięcie drzwi między garażem a wiatrołapem (przejście z garażu do pralni)
- na górze - pokój nad garażem z wejściem z korytarza na górze
- duży hall z dojściem na strych i do pokoju nad garażem
- zrezygnowałam z wypustki z boku
To chyba tyle z tego co pamiętam na teraz. Powodzenia!
Moje zmiany to:
- poszerzenie od strony salonu o 90cm
- podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak
- za garażem mam kolejno - pralnię (przejście z garażu), kolejny pokój to wydzielona ubikacja dla gości 1,5m x 1,5m, garderoba z wejściem z sypialni. W sypialni mam łazienkę nie od strony balkonu (jak większość budujących)
- w kuchni brak ściany od strony salonu, słup przesunięty na róg
- drzwi na taras przesuwane od strony ściany zewnętrznej, przez co mam dużo miejsca na duży stół, po przesunięciu ściany zewnętrznej o 90cm i przeniesieniu okna tarasowego jak najbliżej rogu mam 1,5 ściany między kuchnią, a drzwiami tarasowymi.
- usunięcie drzwi między garażem a wiatrołapem (przejście z garażu do pralni)
- na górze - pokój nad garażem z wejściem z korytarza na górze
- duży hall z dojściem na strych i do pokoju nad garażem
- zrezygnowałam z wypustki z boku
To chyba tyle z tego co pamiętam na teraz. Powodzenia!
Napisano: 2014-07-28 15:02:20
hmmm Lawenda, fajnie :)