Witam
Aktualnie planuję zakup projektu domu Lawenda 2 a
Bardzo proszę posiadaczy już gotowego domu o informację jak oceniają jego funkcjonalność, jakich zmian dokonali i ewentualnie, które z nich polecają, czy garaż spokojnie mieści 2 auta ?...
Sam zastanawiam się nad następującymi zmianami:
wydłużenie garażu o 1 m i dodanie okna naprzeciwko już istniejącego
zmiana drzwi zewnętrznych/bocznych na okno
usunięcie bocznej wypustki przy pokojach (nie wiem jak to nazwać :) ) - również boczna ściana
powiększenie kuchni poprzez likwidację spiżarni
zamiana w kuchni 3 okien na 1
Co sądzicie o tyc zmianach ?
Może jest szansa zobaczenia u kogoś z Was domu na żywo w woj. mazowieckim - mieszkam w Warszawie ?
Pozdrawiam
Łukasz
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
LAWENDA 2 A - jakie zmiany w projekcie
1
Napisano: 2014-07-22 14:37:18
Edytowano: 2014-07-22 14:39:06
Napisano: 2014-07-22 23:16:55
Osobiście polecam zmianę w projekcie z wersji a na b. Zwłaszcza jeśli chodzi o lawendę 2 - salon z jadalnią powiększy się wówczas z 36 na 48m2. Jeśli chodzi o konkretne zmiany - zerknij na blogi - to prawdziwa kopalnia wiedzy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano: 2014-07-22 23:58:00
Usuwając z projektu tą ściankę wypuszczoną w pokojach domek może trochę stracić na wyglądzie...
Powiększenie kuchni to dobry pomysł
Jeżeli mógłbym teraz jeszcze coś zmienić u siebie - to właśnie z 3 okien kuchennych zrobiłbym 1...
i tak jak we wpisie powyżej - trzeba poszukać na blogach, dużo można się dowiedzieć
Powiększenie kuchni to dobry pomysł
Jeżeli mógłbym teraz jeszcze coś zmienić u siebie - to właśnie z 3 okien kuchennych zrobiłbym 1...
i tak jak we wpisie powyżej - trzeba poszukać na blogach, dużo można się dowiedzieć
Napisano: 2014-07-23 09:11:19
Dzięki wszystkim za informację
Blogi już przestudiowałem i właśnie zależało mi na opinii osób już mieszkających i będących w stanie podzielić się opiniami czy dokonane przez nich zmiany były trafne i są funkcjonalne
Pozdrawiam
Łukasz
Blogi już przestudiowałem i właśnie zależało mi na opinii osób już mieszkających i będących w stanie podzielić się opiniami czy dokonane przez nich zmiany były trafne i są funkcjonalne
Pozdrawiam
Łukasz
Napisano: 2014-07-23 15:31:37
Co prawda nie prowadzę bloga, ale na bieżąco czytam wpisy Lawendowiczów.
Moje zmiany to:
- poszerzenie od strony salonu o 90cm
- podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak
- za garażem mam kolejno - pralnię (przejście z garażu), kolejny pokój to wydzielona ubikacja dla gości 1,5m x 1,5m, garderoba z wejściem z sypialni. W sypialni mam łazienkę nie od strony balkonu (jak większość budujących)
- w kuchni brak ściany od strony salonu, słup przesunięty na róg
- drzwi na taras przesuwane od strony ściany zewnętrznej, przez co mam dużo miejsca na duży stół, po przesunięciu ściany zewnętrznej o 90cm i przeniesieniu okna tarasowego jak najbliżej rogu mam 1,5 ściany między kuchnią, a drzwiami tarasowymi.
- usunięcie drzwi między garażem a wiatrołapem (przejście z garażu do pralni)
- na górze - pokój nad garażem z wejściem z korytarza na górze
- duży hall z dojściem na strych i do pokoju nad garażem
- zrezygnowałam z wypustki z boku
To chyba tyle z tego co pamiętam na teraz. Powodzenia!
Moje zmiany to:
- poszerzenie od strony salonu o 90cm
- podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak
- za garażem mam kolejno - pralnię (przejście z garażu), kolejny pokój to wydzielona ubikacja dla gości 1,5m x 1,5m, garderoba z wejściem z sypialni. W sypialni mam łazienkę nie od strony balkonu (jak większość budujących)
- w kuchni brak ściany od strony salonu, słup przesunięty na róg
- drzwi na taras przesuwane od strony ściany zewnętrznej, przez co mam dużo miejsca na duży stół, po przesunięciu ściany zewnętrznej o 90cm i przeniesieniu okna tarasowego jak najbliżej rogu mam 1,5 ściany między kuchnią, a drzwiami tarasowymi.
- usunięcie drzwi między garażem a wiatrołapem (przejście z garażu do pralni)
- na górze - pokój nad garażem z wejściem z korytarza na górze
- duży hall z dojściem na strych i do pokoju nad garażem
- zrezygnowałam z wypustki z boku
To chyba tyle z tego co pamiętam na teraz. Powodzenia!
Napisano: 2014-07-28 15:02:20
hmmm Lawenda, fajnie :)