Od jakiegoś czasu, wraz z żoną nosimy się z zamiarem zbudowania naszego miejsca na ziemi...
W obecnej chwili jesteśmy na etapie zbierania niezbędnej dokumentacji,,, ło matko ile tego...
Fakty są tak
ie że jesteśmy rodzinką 2+1, nadal mieszkającą w bloku, uwielbiającą nasze wypady na działeczkę poza miasto.
W związku z aktualnym zamieszkiwaniem wraz z teściami w bloku, nasze wymagania odnośnie przyszłego domostwa nie są zbyt wygórowane. Na dzień dzisiejszy stawiamy na projekt C309 "DOM NA SZCZĘŚCIE" kolekcji muratora, czyli małą parterówkę z możliwie najlepiej zorganizowaną przestrzenią.
Długo patrzyłem na różne wypowiedzi na niniejszym forum i doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie poradzić się odnośnie naszej parterówki w odrębnym temacie na forum.
Drodzy forumowicze, podpowiedzcie proszę jakie macie pomysły i sprawdzone sposoby na jak najlepsze zagospodarowanie naszych 100 metrów.
Z góry dziękujemy za pomoc!
Karolina i Tomek
Witam ponownie! Dzieki za opinie i rady, okazaly ssie bardzo pomocne!
Przez ostatnie dni analizowalismy wszystkie za i przeciw tego i innych projektow i biorac pod uwage nasze potrzeby i Wasze podpowiedzi doszlismy do wniosku ze nie ma projektu idealnego ;)
Decyzja zapadla i juz poczynilismy pierwszy telefon do architekta w sprawie projektuindywidualnego :) wszystko co pragniemy w niepowtarzalnej formie !
W zwiazku z ta decyzja pojawiaja sie kolejne znaki zapytania. Jezeli macie dla nas jakies rady przemyslenia lub sprawdzone pomysly na skladowe naszego projektu bardzo prosze o wpisy :)
Witam serdecznie Czytam niektóre wątki na forum i ten mnie zaciekswił ,bardzo dobry pomysl budowa domu to jest nie lada wezwanie ,ja podzwiam młodych ludzi którzy decyduja sie na ten krok .Mieszkanie w bloku to nie to samo ja mieszkalam 32- lata w bloku i zawsze obawialismy sie z meżem podjac budowy domu ,dopiero teraz zdecydowalismy sie i nie załujemy czasem +jest trudno my sie nie poddajemy budujemy nasz domek bardziej dla dzieci i wnuków :D Zmienialismy projekt 3- razy właśnie z tego powodu aby przejscie do kotlowni było w domku pokój komputerowy zamienilismy na klatke schodową schody mialy byc w salonie tym samym oddzielilismy czesc dzienna od sypialnej zmniejszylismy lazienke na parterze by zrobic osobne pomieszczenie na pralnie zrezygnowalam z komorki na rzecz garderoby i jestesmy b. zadowoleni z tych zmian .Zycze Wam aby spelnilo sie Wasze marzeie własny dom to dobry wybor na starcie wspolnej długiej drogi życia .Powodzenia !!!