ja mam oczyszczalnie i jestem z niej bardzo zadowolony
raz na 2 miesiące przypomina mi się o tabletkach to dorzucam a tak to co 2 lata zamawiam beczkę do oczyszczenia zbiornika z ewentualnych odpadków które nie przegniły.
gorąco polecam
Jak ktoś chce to mam namiar na mojego dostawcę, dałem za oczyszczalnie kilka tysięcy ale już mi się to zwróciło bo sąsiedzi co miesiąc wzywają beczkę i płaca za nią 140PLN czyli przez 4 lata wydali 4800PLN
Ja wydałem w tym czasie 300 na beczkę i 300 na tabletki
pozdrawiam
Kamil
Wodociągi, kanalizacja, prąd i gaz. Dokumenty i formalności krok po kroku.
szambo - jakie?
Napisano: 2018-03-20 09:03:48
Napisano: 2019-09-20 10:09:17
zdecydowanie lepszym rozwiązaniem od szamba jest przydomowa oczyszczalnia ścieków, którą mi montowała np firma z Gniezna http://primeko.pl od 3 lat jest wszystko ok i moim skromnym zdaniem oszczędzam (tak wiem wszyscy leją szambo do rowu, ale ja tak bym nie robił i bym płacił raz w miesiącu 180 zł)
Prosty rachunek 180*12*3=6480 tyle zaoszczędziłem, dokładam sobie te 4500 zł co mi chcieli fachowcy za szambo wziąć i na dzień dzisiejszy jestem prawie na 0. Moja oczyszczalnia z montażem kosztował 15000 zł. Faktycznie dochodzą inne koszty więc w sumie może i zarobek po 3 latach nie koniecznie jest taki jak podałem w wyliczeniu, ale w granicach 5000 zł na 100% :) Myślę, że po 7 latach będę na tym już "zarabiał" patrząc na to jak brat zamawia wóz do wywozu szamba :)
Prosty rachunek 180*12*3=6480 tyle zaoszczędziłem, dokładam sobie te 4500 zł co mi chcieli fachowcy za szambo wziąć i na dzień dzisiejszy jestem prawie na 0. Moja oczyszczalnia z montażem kosztował 15000 zł. Faktycznie dochodzą inne koszty więc w sumie może i zarobek po 3 latach nie koniecznie jest taki jak podałem w wyliczeniu, ale w granicach 5000 zł na 100% :) Myślę, że po 7 latach będę na tym już "zarabiał" patrząc na to jak brat zamawia wóz do wywozu szamba :)