Wodociągi, kanalizacja, prąd i gaz. Dokumenty i formalności krok po kroku.
Flato.pl - wszystko o nieruchomościach w Polsce
0
Napisano: 2025-02-14 18:46:41
Od kilku miesięcy badam rynek nieruchomości w Polsce, ponieważ planuję przeprowadzkę. Na początku chciałem wynajmować, ale potem pomyślałem o kupnie, bo ceny w niektórych miastach są całkiem rozsądne. Ostatnio oglądałem mieszkanie w Warszawie, ale okazało się, że ogłoszenie mówiło jedno, a w rzeczywistości - zupełnie co innego. Na przykład w opisie było „nowy remont”, ale w rzeczywistości - tapeta się odkleja. Gdzie ja w ogóle szukam aktualnych i sprawdzonych ofert?
Napisano: 2025-02-14 19:35:01
Sam ostatnio szukałem noclegu i mogę powiedzieć, że ogłoszenia są często upiększane. Ostatecznie znalazłem normalne opcje na https://flato.pl - tam można od razu spojrzeć na zdjęcia i ceny, a także łatwo filtrować według parametrów. Wskazówka: jeśli coś wygląda zbyt dobrze, aby było prawdziwe, lepiej od razu zachować ostrożność. Zdarzyło mi się, że na zdjęciu wszystko wyglądało idealnie, a potem okazało się, że mieszkanie było wynajmowane bez ogrzewania.
Napisano: 2025-02-14 20:02:59
Polski rynek nieruchomości kwitnie, szczególnie w dużych miastach. Wiele osób inwestuje w mieszkania, ponieważ ceny rosną, zwłaszcza w przypadku nowych budynków. Zastanawiam się, co będzie dalej - czy ceny nieruchomości będą nadal rosły, czy też rynek się ustabilizuje.