Wodociągi, kanalizacja, prąd i gaz. Dokumenty i formalności krok po kroku.
Kupno samochodu na aukcji europejskiej
0
Napisano: 2025-05-21 06:52:27
Rozważam możliwość zakupu samochodu z europejskiej aukcji i sprowadzenia go do Polski. Interesuje Cię jak wybrać rzetelnego pośrednika, który weźmie udział w aukcji, sprawdzi historię pojazdu po numerze VIN oraz wyceni rzeczywiste szkody? Ponadto chciałbym zrozumieć, jakie ryzyka wiążą się z odprawą celną i jak z góry obliczyć ostateczny koszt, uwzględniając wszystkie opłaty. Proszę również o szczegółowe omówienie niuansów ubezpieczenia ładunku.
Napisano: 2025-05-21 18:50:16
Kiedy szukałem samochodu na aukcji w Europie, dwie rzeczy budziły moje największe obawy: uczciwość pośrednika i całkowita przejrzystość wszystkich kosztów. Za radą znajomych wybrałem się do Boss Auto Polska https://bossautopolska.pl/ . Spodobało mi się, że przed aukcją robią pełne sprawdzenie numeru VIN, pokazują prawdziwe zdjęcia i pomagają w rzetelnym oszacowaniu uszkodzeń. Wszystko jest u nich przejrzyste – od cen po dostawę i odprawę celną. Wcześniej obliczyliśmy ostateczną kwotę za całość prac i nie uległa ona zmianie. Dzięki ubezpieczeniu wszystko jest formalnie załatwione, a w przypadku uszkodzenia lub utraty pojazdu klient jest chroniony. Zaoszczędziłem sporą sumę pieniędzy i nie musiałem się o nic martwić.