Brak uprawnień!
Wodociągi, kanalizacja, prąd i gaz. Dokumenty i formalności krok po kroku.
Czy Petit Drill jest bezpieczny dla maluchów? Dlaczego ważne są składniki bez cukru, barwników i parabenów?
0
Napisano: 2025-08-10 12:02:01
Zastanawiam się nad kupnem syropu na kaszel dla mojego synka, który ma dopiero 2 lata. Lekarz wspomniał o produkcie bez cukru i sztucznych barwników, bo mały ma wrażliwe zęby i łatwo łapie uczulenia. Widziałam w aptece Petit Drill, ale nie jestem pewna, czy jest w 100% bezpieczny dla takiego malucha i czy faktycznie warto płacić więcej za brak parabenów.
Napisano: 2025-08-10 15:06:16
Edytowano: 2025-08-10 15:06:47
U nas sprawdził się świetnie właśnie dlatego, że ma prosty skład. Córka często miała wysypki po kolorowych syropach z apteki, a po Petit Drill syrop dla dzieci nie było żadnych reakcji alergicznych. No i plus, że nie ma cukru – mniej martwienia się o zęby, szczególnie kiedy trzeba podawać syrop kilka dni z rzędu. Myślę, że dla wrażliwych dzieci to naprawdę dobra opcja.
Napisano: 2025-08-10 20:14:50
Z mojego doświadczenia wynika, że warto czytać etykiety nawet przy produktach z apteki. Skład potrafi bardzo się różnić między markami, a niektóre dodatki, które są całkowicie zbędne, mogą potem powodować drobne problemy – od podrażnień po rozdrażnienie u dzieci. Dlatego zawsze mam w nawyku sprawdzanie, co jest w środku, zanim dam coś dziecku.