Bəzən insanın həyatında elə anlar olur ki, hər şey dəyişir. Mənim üçün o an ötən ilin yayında gəldi. Həmin gün işdən evə qayıdırdım, hava çox isti idi. Metroda adamlar tıxac idi, hava kondisioneri işləmirdi. Özümü pis hiss edirdim. Evə çatanda düşündüm ki, nəsə etmək lazımdır, yoxsa bu istidə dəli olacam. Kondisioneri açdım, soyuq su içdim, bir az rahatladım. Sonra telefonu götürüb İnternetə girdim.
Uzun müddətdir eşitdiyim bir sayt var idi: mostbet resmi. Dostlar danışırdı, amma heç vaxt girməmişdim. O gün nədənsə qərar verdim. Sayta daxil oldum, qeydiyyatdan keçdim. Adım, soyadım, emailim, telefonum. Təsdiq kodu gəldi, yazdım, oldu. İçəri girdim. Oyunların çoxluğu məni təəccübləndirdi. Slotlar, poker, blackjack, rulet. Məni ən çox rulet cəlb etdi. Səbəbini bilmirəm, amma o fırlanan çarx, topun tıqqıltısı, gözləmə anı... Uşaq vaxtı atamla televizorda rulet izləyərdik. O deyərdi: "Bax oğul, bu çarx həyatın özüdür. Fırlanır, dayanır, bəzən qazanırsan, bəzən uduzursan". O vaxt başa düşməzdim. İndi başa düşürəm.
Canlı rulet bölməsinə keçdim. Orada bir neçə masa var idi, hərəsində fərqli dilerlər. Bir masanı seçdim, diler bir qadın idi, adı Tatyana idi. Gülərüz, xoş səsli, ingiliscə danışırdı. Masada bir neçə oyunçu var idi, mən də qoşuldum. Hesaba 100 manat yatırdım. Özümə söz verdim: bu axşam əylənəcəm, itirsəm də üzülməyəcəm.
İlk mərclərim balaca idi: 2 manat qırmızıya, 2 manat cütə. Qazanırdım, uduzurdum, tarazlıqda idim. Təxminən yarım saat belə davam etdi. Tatyana hər dəfə çarxı fırladanda gülümsəyir, nəticəni deyirdi. Atmosfer çox xoş idi. Evdə tək idim, amma özümü tənha hiss etmirdim. Bu oyun mənə yoldaşlıq edirdi.
Sonra bir az cəsarətləndim. Qoydum 5 manat qırmızıya. Top fırlandı, düşdü 15 qara. Uduzdum. Yenə 5 manat qırmızıya, gəldi 8 qara. Yenə uduzdum. 10 manat getdi. Bir az əsəbləşdim, amma dayanmadım. Yenə 5 manat qırmızıya, gəldi 36 qırmızı. Qazandım 10 manat. Sevindim. Beləcə davam etdi. Bir saat sonra balans 140 manat olmuşdu. 40 manat qazanc. Özümü yaxşı hiss edirdim.
Saat gecə 11 radələri idi. Artıq bir saata yaxın oynayırdım. Tatyana ilə aramızda bir ritm yaranmışdı. O çarxı fırladır, mən mərc qoyur, birlikdə gözləyirdik. Bu, sadəcə oyun deyildi, bir növ ünsiyyət idi. Birdən qərar verdim ki, bir dəfə cəsarət edim. Qoydum 20 manat qırmızıya. Top fırlandı, düşdü 0. Yaşıl. Uduzdum. Balans 120 manat düşdü. Üzüldüm, amma təəccüblənmədim. Bu oyunun bir parçası idi.
Sonra bir neçə əl dalbadal qazandım, balans 160 manat oldu. 60 manat qazanc. Çox yaxşı idi. Düşündüm ki, bəlkə dayanım? Amma Tatyana gülümsəyib dedi: "Bir daha, nə olacaq?" Gülümsədim, davam etdim. Qoydum 30 manat qırmızıya. Top fırlandı, düşdü 14 qırmızı. Qazandım 60 manat. Balans 190 manat. 90 manat qazanc. Ürəyim döyünürdü.
Sonra qərar verdim: bütün qazancı bir rəqəmə qoyum. Niyə də yox? Artıq qazanc idi, itirsəm də öz pulum itməyəcəkdi. Qoydum 90 manat 5 rəqəminə. Niyə 5? Heç bir xüsusi səbəb yox, sadəcə gözümə dəydi. Tatyana çarxı fırlatdı. Top fırlandı, fırlandı, yavaşladı, dayandı. 5 qırmızı. Nəfəsim kəsildi. 90 manat 3150 manat oldu. 35-ə 1 qazanc. Gözümə inana bilmirdim. Ekranda fişlər mənə tərəf axırdı. Tatyana gülümsəyib "wow" dedi. Mən də gülümsədim. O an başa düşdüm ki, bu axşam tarixi bir axşamdır.
Dərhal çıxarış əmri verdim. 3150 manatı öz kartıma köçürmək istədim. Bir az gözləməli idim, amma vecimə deyildi. Tatyanaya təşəkkür etdim, əlvida dedim. Yatdım, rahat yuxu gördüm. Səhər oyananda telefona baxdım, pul gəlmişdi. 3150 manat. Bank hesabımda idi. İşə gedəndə maşında gülümsəyirdim. Heç kim bilmirdi niyə, amma mən bilirdim.
Həmin gün işdə çox yaxşı işlədim. Enerjim yerində idi, əhvalım kök idi. Axşam evə qayıdanda arvada dedim: "Gəl səni restorana aparım". O da təəccübləndi, "Nə münasibətlə?" dedi. Dedim: "Sadəcə, səni sevdiyim üçün". Getdik, gözəl bir axşam keçirdik. O sevindi, mən sevindim. Sonra bir hissəsini bankda saxladım, bir hissəsiylə uşaqlara hədiyyələr aldım. Qalanı da gələcək üçün.
İndi hərdən mostbet resmi saytına girirəm, rulet oynayıram. Amma heç vaxt o axşamki qədər böyük mərc etmirəm. O axşam bir dəfəlik möcüzə idi. Və mən o möcüzənin qədrini bilirəm. Beş rəqəmi indi mənim üçün xüsusi məna daşıyır. Hər dəfə 5 görəndə o axşamı xatırlayıram: Tatyana, fırlanan çarx, topun dayanması. O an həyatımın ən gözəl anlarından biri idi. Və mən bilirəm ki, bu an təkrar olunmayacaq. Və bəlkə də elə olmalıdır. Bəzi şeylər bir dəfə olur, onu da qədrini bilmək lazımdır. Mən bilirəm. Və bu bilgi məni xoşbəxt edir.
Wodociągi, kanalizacja, prąd i gaz. Dokumenty i formalności krok po kroku.
Ruletin Səsi
0
Napisano: 2026-03-05 21:20:36