Super rozwiązanie. Wygodnie masz dodatkowe miejsce.Tylko dobrze zaprojektuj aby na wszystko było miejsce.
https://modnestol.pl/kuchnia-z-wyspa
Wnętrze Twojego domu począwszy od kolorów ścian, tapet, przez meble kuchenne, wyposażenie salonu aż po sprzęt audio-video i czajnik w kuchni.
Wyspa w kuchni
Napisano: 2017-11-05 14:35:10
Napisano: 2017-11-11 15:53:01
W sumie to zależy od szerokości wyspy, ale ja bym jednak nie ryzykowała takiego rozwiązania. U nas jest wyspa, ale w tradycyjnej formie i choć mamy ją od niedawna to jestem z niej zadowolona. Dokupiliśmy sobie w meble hot fajne hokery, aże dzieci sa jeszcze małe wybraliśmy takie z oparciem. Powiem, że świetnie sobie dzieciaczki daja z nimi radę, a ile przy tym mają zabawy.
Napisano: 2017-12-15 09:20:48
Wszystko zależy od tego jak duża jest wyspa. Ale ja bym chyba wolała mieć pustą.
Napisano: 2018-02-12 08:42:40
Edytowano: 2018-02-12 08:45:25
Jeśli ktoś już ma wyspę w kuchni i jest zainteresowany mam do sprzedania prawie nowe hokery https://www.italiastyle.pl/sklep/meble/hokery/klasyka-designu.html . Są praktycznie nieużywane, a piękne. Niestety zmieniam mieszkanie i będą mi już nie potrzebne.. Kontakt pv :)
Napisano: 2018-03-01 16:26:26
Witam posiadam taką wyspę i jestem z niej bardzo zadowolony:) fakt jeśli ma się małą kuchnie jest to mało funkcjonalne nie polecam jednak jeśli mamy metraż na zaaranżowanie to jak najbardziej polecam. Fajne też jest skorzystać z porady fachowców którzy zaproponują nam jakieś ciekawe rozwiązania. Dużo jest firm które chcą na nas zarobić tylko kasę i robią wszystko na odpier...... byle by zarobić, szukałem paru firm prosiłem o takie projekty i wyceny i naprawdę niektóre firmy przechodzą same siebie... aż w końcu pewnego pięknego dnia natrafiłem na Firmę Art Studio :) Więc postanowiłem zadzwonić rozmowa przebiegła bardzo miło następnego dnia przyjechali fachowcy wszystko wymierzyli porobili zdjęcia i powiedzieli że za parę dni się odezwą, faktycznie podesłali kilka projektów, zdecydowałem się na jeden przyjechali powiedzieli że zajmie im to kilka dni i faktycznie wywiązali sie z terminu doradzili jakie sprzęty AGD najlepiej wybrać do tego naprawdę mieli konkurencyjne ceny, wysoka jakośc wykonania użyli najwyżej jakości materiałów nie oszczędzali na niczym i nie wzieli za usługę nie wiadomo ile jak proponowały inne firmy kuchnie z wyspą mam już ponad rok i nie mam na co narzekać sprzęt sprawdza się w 100% jest bezawaryjny :) polecam polecam jescze raz polecam skorzystac z http://artstudio-rumia.pl
Napisano: 2018-08-02 10:13:52
Wyspa jest praktyczna w dużych mieszkaniach. W malutkiej kuchni nie ma sensu takiej wyspy montować bo będzie tylko przeszkadzać.
Napisano: 2019-08-20 11:42:58
Właśnie też mi się tak wydaje. W małej kuchni czy średniej, do tego wyspa to raczej kiepsko z miejscem potem..
Napisano: 2019-08-28 12:42:36
Sprawdź porady projektantów. Gdzieś widziałam info o wyspie i nietypowych blatach, wydaje mi się, że tutaj: www.kdmax.pl/pomoc-techniczna-i-zasoby-szkoleniowe/ - jest sporo materiałów o kuchni, więc tak czy inaczej warto sprawdzic :)