Wnętrze Twojego domu począwszy od kolorów ścian, tapet, przez meble kuchenne, wyposażenie salonu aż po sprzęt audio-video i czajnik w kuchni.
Wygodny materac
0
Napisano: 2025-03-28 08:24:16
Mam czasem problem z bólem pleców rano i zastanawiam się, czy to nie przez materac. Obecnie śpię na dość miękkim i zaczynam podejrzewać, że nie daje odpowiedniego podparcia. Myślę o wymianie na nowy, 80x200, ale nie wiem, czy lepszy będzie twardszy czy bardziej elastyczny. Może ktoś był w podobnej sytuacji?
Napisano: 2025-03-28 10:36:11
Edytowano: 2025-03-28 10:36:51
Jeśli budzisz się z bólem pleców, to rzeczywiście materac może mieć w tym spory udział. Często za miękki materac powoduje, że ciało się zapada i kręgosłup nie jest dobrze podparty. Warto pomyśleć o czymś średnio twardym albo twardszym, ale z warstwą pianki, która złagodzi sztywność. Zdecydowanie dobrze działa też podział na strefy – biodra, ramiona i plecy dostają wtedy inne wsparcie. Możesz przejrzeć różne modele na tej stronie: https://sleepinghouse.pl/133-materace-80x200 – mają tam dużo opcji właśnie pod kątem zdrowego snu i podpory dla kręgosłupa. Może nie rozwiąże to wszystkiego od razu, ale zmiana materaca często robi sporą różnicę, szczególnie jak ktoś długo spał na niewłaściwym.