Wnętrze Twojego domu począwszy od kolorów ścian, tapet, przez meble kuchenne, wyposażenie salonu aż po sprzęt audio-video i czajnik w kuchni.
Meble sosnowe - warto?
Napisano: 2017-05-31 09:11:49
Edytowano: 2017-05-31 09:12:07
Niby nietrwałe drewno, ale hej... to sosna :D
Napisano: 2018-08-02 10:28:04
Ja mam meble dębowe i jestem z nich bardzo zadowolony
Napisano: 2018-09-28 10:36:15
W ogóle drewniane meble czy sosnowe czy dębowe warte są zakupu, to przecież doskonała inwestycja i wiem co mówię, bo już kilka ładnych lat mamy piekną kolekcję malmo z mebledkotor24.pl. Oj jeszcze długo nam posłużą to styl i klasa.
Napisano: 2020-04-22 15:05:13
Tak jak poprzednicy stwierdzili - drewno sosnowe nie należy do najtrwalszych. Jeśli zależy nam na solidnych meblach, których długo nie będziemy musieli wymieniać, to sięgnijmy po te wykonane z twardego drewna. Świetnie sprawdza się dąb - lite drewno z tego drzewa jest naprawdę solidne i wytrzymałe. Meble wykonane z tego materiału mogą przetrwać długi czas nawet wtedy, gdy są wystawione na intensywną eksploatację. Dlatego tak często restauracje, kawiarnie, biura i inne miejsca tego typu są urządzone właśnie z wykorzystaniem mebli z litego drewna. Zerknijcie na te realizacje - lite drewno dębu sprawdza się rewelacyjnie: https://loftkontrakt.pl/