Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Wybór okien
Napisano: 2018-09-24 08:55:07
Wymieniałem w tym roku pierwszy raz w życiu pcv w mieszkaniu. Nie ukrywam że wybór był trudny, bo teraz tych marek robiących plastiki jest naprawdę sporo. Ostatecznie podjęliśmy z żoną decyzję że kupujemy OknoPlus w Opolu na Wiejskiej i to była dobra decyzja. Bardzo odczuwalne wyciszenie, wcześniej to hałasy z zewnątrz niosły się niesamowicie, zwłaszcza jak panowie z kosiarkami chodzili i trawy ścinali to szum był nie do wytrzymania. Teraz jest cisza jak makiem zasiał.
Napisano: 2018-10-05 11:33:36
Firm produkujących okna PCV jest mnóstwo, a różnice w jakości mogą być bardzo duże. Jeśli chodzi o okna chroniące przed hałasami, to na finalny efekt oprócz samych szyb składa się mnóstwo szczegółów konstrukcyjnych, jak np. rodzaj i jakość uszczelnień czy zastosowane systemy mikrowentylacji. Bo nawet jeśli rozszczelnimy dźwiękoszczelne okno w celu wietrzenia, wróci problem hałasu, ale są rozwiązania pozwalające uniknąć tego problemu. Np. w oknach na systemach Schuco stosowane są specjalne nawiewniki, które pozwalają na wymianę powietrza przy zamkniętych oknach i nie wpuszczają niechcianych dźwięków do pomieszczeń: https://www.awilux.pl/pl/products/wietrzenie-pod-kontrola-31-detail
Napisano: 2018-10-05 17:55:48
My postawilismy na okna drewniane Firmy Witraz..cenowo i jakosciowo najlepsze a zapytania wysylalismy po calej Polsce...roznice w cenie nawet do 12 tys....
Napisano: 2019-07-29 13:53:13
Polecam artykuł pomocny w wyborze okien https://www.dla-mnie.pl/wybor-odpowiednich-okien-do-domu/
Napisano: 2019-08-09 12:24:30
Jeśli budujemy dom energooszczędny, warto zwrócić uwagę na drzwi aluminiowe Schuco, które są dostępne nawet w standardzie pasywnym. Ja współpracowałem z firmą Kapica z opolskiego. Są w stanie wykonać nawet bardzo duże drzwi z dodatkowymi doświetlami i inteligentnym wyposażeniem w postaci panelu dotykowego czy modułu otwierającego drzwi zdalnie na sygnał Bluetooth.
Napisano: 2019-10-17 13:35:42
Rolety i okna tylko Krispol. Firma to Technika Okienna Robert Mazurek, 62-025 Kostrzyn, działają na terenie wielkopolski i nie tylko. Polecam