Cześć
Przygotowuję się do zainstalowania stolarki okiennej. Wybrałem dobrej jakości okna na ciepłym montażu.
Otwory okienne mam przygotować do tegoż to montażu trzeba przygotować otwory okienne (wygładzić powierzchnię). Dom wykonany jest z pustaka ceramicznego.
Wiem już że najlepiej wykonać tą czynność za pomoca kleju do styropianu.
Nie wiem jednak czy dół otworów okiennych trzeba przygotować w jakiś konkretny/specyficzny sposób (zaizolować, zrobić "wylewkę", ... )
Pomożecie ?
Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Przygotowanie otworów okiennych pod ciepły montaż
0
Napisano: 2015-09-04 22:44:47
Napisano: 2015-09-06 08:33:39
Witam krajana albo krajankę :-) jeśli nie macie jeszcze wylewek, to trzeba kupić tzw. poszerzenia, ktore wstawią Wam pod okna, żeby nie wisiały w powietrzu. Poszerzenia również są oklejane taśmą do ciepłego montażu. My kupowalismy wszystko w Oknoplaście w Przeworsku. Poszerzenia są z veki.
Napisano: 2015-09-08 21:15:06
Cześć Japulce
A możesz przesłać zdjęcia po montarzu z zewnątrz i z wewnątrz ?
Najbardziej interesuje mnie bok i góra okien.
A możesz przesłać zdjęcia po montarzu z zewnątrz i z wewnątrz ?
Najbardziej interesuje mnie bok i góra okien.
Napisano: 2015-09-14 16:08:24
Otwór okienny (ościeże) musi być równe i stabilny, aby możliwe było prawidłowe ułożenie taśm. Nierówne podłoża,np. z pustaków ceramicznych należy wyrównać zaprawą murarską,
Jeżeli są pustaki dziurawki to zaleca się aby nałożyć siatkę i zaciągnąć bo inaczej będzie wilgoć od dołu.
Jeżeli są pustaki dziurawki to zaleca się aby nałożyć siatkę i zaciągnąć bo inaczej będzie wilgoć od dołu.