Witam
Jestemy przed wyborem okien /drzwi/bramy garazowej . Chcielibysmy aby byly w kolorze antracytowym -jednak nie podobaja nam sie te wpadajace w kolor granatowy/niebieski . Wiem ze antracyt ma to do siebie jednak niektore sa bardziej granatowe inne bardziej wpadajace w szary . Czy znajdzie sie ktos kto poradzi nam jakiego producenta wybrac aby uniknac tego granatowego odcienia ?
Moze jest ktos na forum komu udalo sie idealnie zgrac te 3 elementy zeby ladnie ze soba wspolgraly . Bede wdzieczna za pomoc :)
Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
okna anracyt - ale nie granatowe
1
Napisano: 2016-01-04 15:03:27
Napisano: 2016-01-04 19:22:03
Zajrzyj na mój blog. Mam drzwi i bramę HORMANN w kolorze CH703( titanium metalic), okna antracyt RAL 7016, jasnoszarą dachówkę i elewację z szarymi elementami. Mimo, że są różne odcienie nic się nie gryzie.Chciałam mieć cały dom w dwóch kolorach - białym i szarym lub antracytowym, jednak nie było szansy. Z perspektywy czasu widzę, że takie dokładne szukanie i dopasowywanie koloru to strata czasu i masa nerwów (a jak będzie za jasne? za ciemne?...itp.) Jeden kolor z palety RAL na różnych materiałach nie wygląda identycznie. Bramę i drzwi kupisz w zestawie u jednego producenta i będą identyczne, a ramy okien są na tyle wąskie, że lekko jaśniejszy lub ciemniejszy odcień nie rzuca się w oczy. A jeśli bardzo Ci zależy na uniknięciu granatu w antracycie wybieraj po prostu kolor ciemnoszary.Pozdrawiam i życzę udanych wyborów :-)
Napisano: 2016-01-06 14:04:52
Witam, zdecydowaliśmy się na okna z OKNO PLUS i u nich antracyt na pewno nie wpada w granat ;)
Napisano: 2016-01-06 15:46:56
a okna aluminiowe bardzo ładny mają kolor
Napisano: 2016-01-29 15:14:21
drzwi i brama HORMANN w kolorze CH703( titanium metalic) - swietny kolor :)moze trudno Ci sie zdecydowac, co jednak probniki czy foty nie oddają w pełni koloru, dlatego najlepiej oglądac u dealera, wieksze powierzchnie. Poza tym jedna rzecz: swiatlo robi sporą różnicę, zależy jaka masz ekspozycje na swiatlo. faktem jest, ze warto wziąc Hormanna ze wzgledu na jakosc
Napisano: 2016-03-21 21:27:07
My zamówiliśmy okna w firmie KRISPOL w kolorze antracyt gładki. W sumie odcieni mieli kilka i żaden nie wpadał w granat.
Napisano: 2016-03-22 12:39:23
Ja mam antracytowe okna z Vetrexu, bramę od Wiśniowskiego i drzwi Wikęd i jakoś nie zauważyłam, żeby coś się "gryzło".A tak a propo- jest naprawdę dużo antracytowej stolarki różnych producentów u użytkowników MB i jakoś u nikogo nie wpadało w granat...pzdr