Witam
Mam dylemat, której firmy drzwi wybrać: Classen czy Artus? Czy drzwi laminowane czy foliowane? Pomóżcie!
Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Drzwi wewnetrzne
Napisano: 2017-02-06 09:20:01
Wiem, że po tym co napiszę fala krytyki przejedzie po mnie jak 40-tonowy walec. Gdybym miał dużo kasy to zleciłbym wykonanie drzwi jakiemuś zdolnemu stolarzowi. Ale że temat drzwi pojawił się we finalnym etapie budowy, gdy skarbonka pokazała dno, to drzwi zakupiłem za niewielkie pieniądze w markecie budowlanym zwracając uwagę na wykonanie oraz ich stylistyczne i kolorystyczne dopasowanie do wnętrza. W dotychczasowym mieszkaniu zamontowałem takie właśnie drzwi i po 15 latach są w dalszym ciągu w bardzo dobrym stanie. A jeśli chodzi o pytanie to poszedłbym w Classena, bo panele mają dobre to pewno i drzwi takie będą. O drugiej firmie nie mam wiedzy.
Napisano: 2017-02-20 17:38:56
Dzięki. Co racja to racja, wszystko zależy od zasobności portfela . U nas też już mało zostało kasy i szukamy tańszych co nie znaczy gorszych drzwi. Zamówiłam już Classena , cenowo były podobnie , ale Classen bardziej znana firma , pewniejsza.
Napisano: 2017-02-27 20:54:01
W jakiej okleinie wybrałaś? Classen ma drzwi w miarę ok, ale mogłaś jeszcze spojrzeć na inne firmy. Dobry stosunek ceny do jakości ma Erkado, szczególnie w nowej okleinie Premium nie są do zdarcia. Warto też spojrzeć na Polskone. W wyższej cenie można poszukać w Stolpaw. To już ok 1400 za skrzydło.
Napisano: 2017-05-24 15:51:59
Edytowano: 2017-05-24 15:52:46
A nie myślałeś nad oknami oraz drzwiami innych firm ?
Napisano: 2017-05-25 13:52:10
Czy pytasz mnie? Uważam wybór drzwi spośród Erkado, Stolpaw, Polskone za optymalny. Można znaleźć inne produkty, te firmy dają praktycznie kompletny wybór i solidną jakość.
Napisano: 2017-07-03 15:03:00
Najlepiej sprawdź większą ilość producentów przed podjęciem decyzji, ponieważ są też inne lepsze firmy produkujące drzwi. Ranking, który może pomóc w podjęciu decyzji znajdziecie w tym tekście: http://rgkradom.pl/2017/06/22/drzwi-zewnetrzne-i-wewnetrzne/ Pozdrawiam!
Napisano: 2017-08-21 12:28:33
A trochę z innej beczki - drzwi wewnętrzne - lepiej całe, z szybą, mleczną szybą? Co myślicie?
Napisano: 2017-10-11 01:39:37
Do przeszkleń podchodzi się indywidualnie. Niektórzy lubią, inni cenią prywatność. Na mój gust przeszklenia są ważne. Nadają domowego ciepła. doświetlają pomieszczenia, odróżniają od budynków użyteczności publicznej. Najlepsze są przeszklenia klejone VSG. łatwiej utrzymać w czystości (obustronnie gładkie) i bezpieczniejsze. Ma je parę producentów.
Napisano: 2018-06-14 14:07:26
Stanowczo odradzam zakup drzwi Artus białe super- mat.
Z zamówionych 10szt drzwi, na wszystkich ościeżnicach występuje efekt "skórki pomarańczy ". Po zgłoszeniu reklamacji dostaliśmy odpowiedz:
"Pod wzglendem technicznym efekt "skórki pomarańczy "powstałych pod okleiną kątowników nie jest to wadą fabryczną ani produkcyjną."
Czyli jaką?... Drzwi bardzo słabej jakości: posiadają liczne odszczypania listew przy szkłach, pozostałości kleju po produkcji itd.
Naprawdę odradzam!...
Z zamówionych 10szt drzwi, na wszystkich ościeżnicach występuje efekt "skórki pomarańczy ". Po zgłoszeniu reklamacji dostaliśmy odpowiedz:
"Pod wzglendem technicznym efekt "skórki pomarańczy "powstałych pod okleiną kątowników nie jest to wadą fabryczną ani produkcyjną."
Czyli jaką?... Drzwi bardzo słabej jakości: posiadają liczne odszczypania listew przy szkłach, pozostałości kleju po produkcji itd.
Naprawdę odradzam!...
Napisano: 2018-07-04 13:41:45
Zgłaszałeś reklamację przed czy po montażu? Były wykonywane jakieś prace mokre po montażu?
Napisano: 2018-09-06 17:39:48
Zgłaszaliśmy reklamację w trakcie montażu, drzwi przywiezione na budowę w dniu montażu.
W dniu montażu zauważyliśmy wadę ościeżnic tylko na jednej parze drzwi, co zgłosiliśmy firmie montującej drzwi, po tygodniu zaobserwowaliśmy wadę na pozostałych ościeżnicach.
Montaż na dwie tury (najpierw parter potem piętro).
Po montażu drzwi nie były wykonywane "mokre" prace, przed montażem drzwi w domu, pracował osuszacz powietrza w każdym z pomieszczeń, do osiągnięcia zadanej wartości 30%.
Temperatura jak i wilgotność powietrza na stałym poziomie, przed jak i po montażu około 20°C/50%.
Sprawa przekazana do rzecznika praw konsumenta, a co do drzwi, to już okleina się odkleja, także stanowczo odradzam.
W dniu montażu zauważyliśmy wadę ościeżnic tylko na jednej parze drzwi, co zgłosiliśmy firmie montującej drzwi, po tygodniu zaobserwowaliśmy wadę na pozostałych ościeżnicach.
Montaż na dwie tury (najpierw parter potem piętro).
Po montażu drzwi nie były wykonywane "mokre" prace, przed montażem drzwi w domu, pracował osuszacz powietrza w każdym z pomieszczeń, do osiągnięcia zadanej wartości 30%.
Temperatura jak i wilgotność powietrza na stałym poziomie, przed jak i po montażu około 20°C/50%.
Sprawa przekazana do rzecznika praw konsumenta, a co do drzwi, to już okleina się odkleja, także stanowczo odradzam.
Napisano: 2018-10-26 10:00:23
Dobrej jakości są też drzwi producenta voster, a wizualnie też bardzo ładne, galeria: https://www.voster.pl/galeria/.
Napisano: 2019-07-31 13:13:40
Polecam ciekawy artykuł, który pomoże wam dobrać wam odpowiednie drzwi do mieszkania https://www.ain.edu.pl/wybor-drzwi-wewnetrznych-do-mieszkania/