Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Kolorystyka okien
0
Napisano: 2017-10-23 00:02:01
Witam, razem z mężem jesteśmy na etapie wyboru okien. Zastanawiamy się nad kolorystyką. Z zewnątrz chcemy ciemniejszy brąz w stylu dąb bagienny lub wenge, natomiast mamy dylemat odnośnie wnętrza. Czy tak samo wziąć brązowe czy białe, które do wszystkiego pasuje? Na pewno wnętrze chcemy urządzić nowocześnie, ale nie skupialiśmy się jeszcze nad kolorem podłóg itp. a wiemy, że to wszystko musi współgrać. Może być tak, że odcienie okna np. brązowego będzie się różnić od podłogi itd. Jak to u Was wyglądało, czym się kierowaliście przy wyborze koloru?
Napisano: 2017-10-23 11:24:07
Osobiście nie chciałam mieć dwóch kolorów na oknach. Dlatego przy wyborze kierowałam się przede wszystkim tym. Wybraliśmy kolor taki aby pasował do podłóg i drzwi. U nas podłogi bedą dębowe, drzwi białe i padło na antracyt.
Napisano: 2017-10-30 06:43:16
Osobiście jestem zwolennikiem korzystania wcześniej z pomocy doświadczonych osób w tym zakresie, bo tak naprawdę nie do końca wiemy od której strony do tego podejść. Dlatego jak już chcesz dobrać porządne okna z którymi nie będzie za wiele problemów to na moim przykładzie jeżeli chodzi o Poznań warto udać się do firmy Domega to jedno z najlepszych miejsc gdzie mogą Ci bardzo dobrze doradzić, bo obsługa jest dobrze wyszkolona. W ofercie mają dość spory wybór modeli okien od topowych polskich producentów, a oferty są konkurencyjne :)
Napisano: 2017-10-30 21:06:15
oliwia2 napisał:
Zgadzam się :-) mój rajd po salonach tylko utwierdził nas w wyborze tj: dąb podłoga, porta biała i prosta bez szlaczków pasków etc, okna Pixel antracyt-obustronne.
Osobiście nie chciałam mieć dwóch kolorów na oknach. Dlatego przy wyborze kierowałam się przede wszystkim tym. Wybraliśmy kolor taki aby pasował do podłóg i drzwi. U nas podłogi bedą dębowe, drzwi białe i padło na antracyt.
Zgadzam się :-) mój rajd po salonach tylko utwierdził nas w wyborze tj: dąb podłoga, porta biała i prosta bez szlaczków pasków etc, okna Pixel antracyt-obustronne.