Co sądzicie o idei budowy ogrodu zimowego?
Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Ogrody zimowe .
0
Napisano: 2014-07-29 16:16:16
Napisano: 2014-08-19 12:27:03
Uważam, że to bardzo dobry pomysł z ogrodem zimowym, zawsze można wyskoczyć rano na kawkę w zimę, obiad zjeść, super sprawa
Napisano: 2014-08-22 12:48:57
a jak by się fajnie pracowało przy tym stoliku :D
Napisano: 2014-09-27 09:50:02
Zawsze można samemu taki zaprojektować i zrobic np z drewna zamiast profili aluminiowych. Wszystko zależy też od szkła zamontowanego na takim ogrodzie.
Ceny też nie są niskie niestety.
Pozdrawiam
Ceny też nie są niskie niestety.
Pozdrawiam
Napisano: 2014-09-30 11:10:07
Ceny wynikają głównie z kosztu zadaszenia (najdroższy element ) .należy też wiedzieć ,że podłoże musi być odpowiednio wzmocnione ponieważ tyle szkła trochę wazy (nie da się często postawić ogrodu na tradycyjnym tarasie )
Do tego odpowiednia klimatyzacja bo bez niej będziemy mieli latem nie ogród a saunę jak w szklarni .
Szkło również jest drogie bo musi wytrzymać zaleganie śniegu gradobicia itp.
Należy też pamiętać o kosztach dokumentacji .
Tak czy siak to koszt kilkudziesięciu tysięcy złotych .Czy to dużo ? Oczywiście wszystko zależy od budżetu jakim dysponujemy Moim zdaniem jak ze wszystkim dla jednych to kwota nie do zaakceptowania ,a dla innych drobny wydatek .
Jedak pomimo kosztów ogród zimowy to świetna sprawa i atrakcja domu .Niema to jak zimą posiedzieć w tropikalnej atmosferze .
Do tego odpowiednia klimatyzacja bo bez niej będziemy mieli latem nie ogród a saunę jak w szklarni .
Szkło również jest drogie bo musi wytrzymać zaleganie śniegu gradobicia itp.
Należy też pamiętać o kosztach dokumentacji .
Tak czy siak to koszt kilkudziesięciu tysięcy złotych .Czy to dużo ? Oczywiście wszystko zależy od budżetu jakim dysponujemy Moim zdaniem jak ze wszystkim dla jednych to kwota nie do zaakceptowania ,a dla innych drobny wydatek .
Jedak pomimo kosztów ogród zimowy to świetna sprawa i atrakcja domu .Niema to jak zimą posiedzieć w tropikalnej atmosferze .
Napisano: 2015-03-03 18:09:58
Bardzo mi się podobają ogrody zimowe ! Niestety nie mogę sobie na to pozwolić :( Zostaje mi oglądanie zdjęć w Internecie :)
parterowy-plaski
Wpisy na blogu: 15
Tematy: 0
Wpisy na blogu: 15
Tematy: 0
Napisano: 2015-04-12 16:27:41
Mówiąc szczerze w Polsce nie spotkałam się u nikogo ze znajomych z takim rozwiązaniem.
Napisano: 2015-11-27 15:40:34
U mnie znowu odwrotnie, kilku znajomych ma ogrody zimowe, a kolejni zastanawiają się nad jego wykonaniem. A wszystko zaczęło się ode mnie ;P Założyliśmy z mężem ogród z pomocą firmy Gracja z Cieszyna i teraz zachwyca wszystkich, którzy nas odwiedzają.
Napisano: 2015-11-28 23:01:01
Własnie teraz budujemy ogród zimowy. Zapraszam do nas na bloga :)
http://www.justynaleszek.mojabudowa.pl/
Jesteśmy na bieżąco i możemy to i owo podpowiedzieć :)
http://www.justynaleszek.mojabudowa.pl/
Jesteśmy na bieżąco i możemy to i owo podpowiedzieć :)
Napisano: 2015-12-03 15:09:41
Mojej żonie bardzo podoba się ogród zimowy. To zwykle bardzo przytulne miejsce w domu i w sumie może kiedyś zdecydujemy się na taką inwestycje, ale jak na razie mamy sporo innych wydatków.
Napisano: 2015-12-07 15:32:13
a jak się ogrzewa taki ogród zimowy? u mnie w mieście widziałem jedynie takie ogrody w blokach co mnie nie przekonuje ze względu na brak możliwości gruntownego przewietrzenia.
Czy w lecie to nagrzewa się jak szklarnia?
Czy w lecie to nagrzewa się jak szklarnia?
Napisano: 2016-03-01 09:58:38
Przepiękny, też bym chciał coś takiego.