Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Drzwi zewnętrzne .
Napisano: 2015-09-17 11:16:23
Takie drzwi jak powyżej na zdjęciu wyglądają trochę jak to toalety lub jakiegoś magazynu a nie do domu. Zobacz sobie jakie mają w DMD, bardzo dobra polska firma od okien i drzwi, ja mam w całym domu wszystko od nich, na okna gwarancja 5 lat, do tego serwis i montaż
Napisano: 2015-09-29 14:31:05
Edytowano: 2015-09-29 14:32:21
Sam chcę uniknąć zakupu nowych drzwi. Moje obecne są mocno pocno zarysowane, ale myslę, ze umiejętnie nałożona wartwa farny powinna dać odpowiedni efekt. Myślicie, że agregaty lakiernicze z http://www.kremlinrexson-sames.pl/pl/poland/sprostają takiemu zadaniu? dodam drzwi są z drewna.
Napisano: 2015-10-12 20:24:58
Dlaczego nie nowe? Właśnie lepiej kupić nowe, bo jak Ci się zarysowały to masz gwarancję i możesz coś wyegzekwować od sprzedawcy. W DMD jak kupujesz na przykład okna do masz 5 lat gwarancji na funkcjonowanie, w tym czasie serwis na telefon, a 10 gwarancji jest na niezmienność koloru, więc lepiej zapłacisz ciut więcej i mieć nowe okna z montażem, serwisem i gwarancją.
Napisano: 2015-10-12 23:43:47
Drewno można naprawić prawie na każdym etapie uszkodzenia.
Ale...
Nie wszystko można naprawić na miejscu. Często zdarza się, że takie drzwi muszą wrócić do fabryki w celu np. ponownego przelakierowania.
Drobne zarysowania można naprawić na miejscu ale nie głębokie ubytki.
Ale...
Nie wszystko można naprawić na miejscu. Często zdarza się, że takie drzwi muszą wrócić do fabryki w celu np. ponownego przelakierowania.
Drobne zarysowania można naprawić na miejscu ale nie głębokie ubytki.
Napisano: 2015-10-29 10:26:20
Edytowano: 2015-10-29 10:26:54
Nie kupiłabym drzwi drewnianych. Jeśli ktoś ma dzieci tak jak my, pewnie wie o co chodzi. Chciałam drzwi, których nie muszę co jakiś czas naprawiać. Drzwi to wizytówka domu, gdyż już na wejściu podkreślają jego indywidualność. Dlatego powinny być ładne i wytrzymałe. Polecono nam [url]http://oknapankowski.pl/[/url] i to był trafny wybór. Kupiliśmy solidne, dobrze izolowane drzwi i z niskim progiem dla dzieci. Cenowo również są atrakcyjni.
Napisano: 2015-11-13 13:18:23
Jak drzwi to tylko z http://todom.pl/ - sprawdzone przeze mnie, solidne i przede wszystkim ładne. Dobrze się komponują z wnętrzem, można je łatwo wyczyścić... No po prostu bajka :)
Napisano: 2016-06-13 15:42:40
Edytowano: 2016-06-14 09:33:48
Witam, jesteśmy producentem drewnianych drzwi wewnętrznych na każdy wymiar!Zapraszamy na naszą stronę internetową do zapoznania się z naszą ofertą! Drewniane drzwi wcale nie muszą być drogie! Jesteśmy na to świetnym dowodem. Świetna jakość,niska cena! Zapraszamy na www.zbydrew.pl
Napisano: 2016-10-25 19:53:02
Lepszy wybór to kierowanie się marką i danym produktem, nie samą ceną. Każdy producent posiada w swojej ofercie drzwi lepsze i gorsze. Należy dokładnie sprecyzować swoje oczekiwania, następnie podjąć świadomą decyzję analizując ofertę.
Napisano: 2017-01-27 14:51:56
Nie zgodzę się z Tobą. Niektórzy producenci mają same kiepskie produkty. A są też tacy którzy mają dobre produkty podzielone na półki. Możesz sobie pozwolić na wydatek rzędu 2 tys zł, otrzymujesz produkt dobrej jakości, ale nie z najwyższymi parametrami. Każdy wybór drzwi jest indywidualny.
Napisano: 2017-08-24 18:46:21
Podobają mi się drzwi aluminiowe. Prezentują się elegancko i mają mocniejszą konstrukcję. Dobre okna i drzwi aluminiowej produkuje np. Alumex. Niemniej jednak wybór nigdy łatwy nie jest i każdy musi sam zdecydować go chce, ewentualnie na co go stać.
Napisano: 2017-10-02 08:40:19
Jeśli drzwi to tylko porządne drewno, nie ma sensu się bawić w jakieś tanie substytuty albo zamienniki z materiałów sztucznych, natura jest najlepszym budulcem - przy czym bardzo eleganckim i trwałym, co widać idealnie na przykładzie świetnie zachowanych zabytków z wieków ubiegłych. Podczas remontu mojego mieszkania pokierowałem się tą intuicją, kupiłem dobre drzwi w centrum http://www.bartycka24.pl/ i jestem bardzo zadowolony z wyboru.
Napisano: 2017-10-11 01:23:39
Inne warunki muszą spełnić drzwi na zewnątrz, inne do mieszkania. Drzwi pełne drewniane często mają słabą akustykę. Lepszym wyborem są drzwi mające wypełnienie. Czyli nie z samego drewna. Dobre są płyty akustyczne, płyty Homalight, specjalistyczne pianki.
Napisano: 2017-11-06 13:07:50
Jeżeli chodzi o drzwi zewnętrzne to postawiliśmy na drzwi stalowe Gerda. Przede wszystkim na wysoką jakość użytych elementów, bezpieczeństwo, trwalość i dość przystępną cene jaką zaoferowała nam firma Anex Okna w Warszawie juz z montażem.
Napisano: 2017-12-05 12:44:37
Jak chcesz polecać coś, to pierw zapoznaj się z innymi produktami - wtedy możesz pisać o jakości, trwałości itd.. Porównaj sobie z Calem, Wikędem i zmienisz zdanie. Zewnętrzne są bardziej wymagające - warto zastanowić się dwa razy nad wyborem...
Napisano: 2018-01-04 10:26:07
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą drzwi zewnętrznych Krispol. Bardzo solidne drzwi z nowoczesnym designem. Więcej informacji drzwiach na naszym blogu: http://wwokna.pl/drzwi-zewnetrzne-krispol/.
Skontaktuj się z nami:
WW Okna SP. ZO.O.
Wrocław, ul. Jaracza 75D
tel. +48 577 017 001
biuro@wwokna.pl
Skontaktuj się z nami:
WW Okna SP. ZO.O.
Wrocław, ul. Jaracza 75D
tel. +48 577 017 001
biuro@wwokna.pl
Napisano: 2018-05-21 08:16:27
Edytowano: 2018-05-21 08:16:44
Moim zdaniem warto take zwrócić uwagę na drzwi stalowe od Hormann, ze względu na dobre warunki izolacyjne, zamek z ryglowaniem w 5 punktach oraz dostępne w kilku wersjach kolorystycznych oraz przeszkleń. Nie będę się tutaj rozpisywał ale możecie na ich stronie dokladnie obejrzeć model Thermo65.
Napisano: 2019-07-16 16:36:20
Odkąd zakupiłam drzwi u producenta paneli drzwiowych Veyna swoje drzwi, tak obiecałam, że zawsze będę je polecać. Jestem naprawdę zadowolonym Klientem, drzwi są wysokiej jakości i bardzo starannie wykonane. Atutem jest również szeroka oferta producenta oraz otwartość na potrzeby klienta. Polecam serdecznie.
Napisano: 2019-07-31 13:16:38
Polecam artykuł pomocny w wyborze drzwi zewnętrznych https://www.amazonas-baby.pl/drzwi-wejsciowe/
Napisano: 2019-08-02 16:20:27
Z drzwi aluminiowych warto polecić te produkowane na profilach Schuco, są bardzo dobrze ocieplone i wygłuszone, a przede wszystkim trwałe i solidne. Duży wybór wzorów drzwi zewnętrznych w tych systemach ma np. firma Kapica z opolskiego. Gdyby ktoś był zainteresowany dodatkowym wyposażeniem, mają też fajne rozwiązania w postaci kamery HD montowanej w ościeżnicę czy dotykowego ekranu, przez który można wprowadzać kody dostępu lub prowadzić wideorozmowy.