A ja wybrałam okna dwukolorowe:) Z zewnątrz szary(może niepopularny, ale zakochałam się w projekcie domu z szarymi oknami), a wewnątrz biały do tego szara uszczelka.
Oczywiście wybór nie był taki prosty :).
Długo nosiłam się z myślą o dwukolorowych oknach. Jednak ostateczną decyzję podjęłam po rozmowie z siostrą. która zajmuje się aranżacją okien. Z jej doświadczenia wynika, iż biały kolor ramy okiennej daje dużo możliwości podczas stylizacji, a efekty są szałowe:)!!! No i wychodzi taniej:)
W moim domu jest 11 okien petecki na profilu bluEvolution 82 w pakiecie 3-szybowym Zaplanowałam 2 okna uchylno przesuwne w jadalni i mojej sypialni do tego w salonie okno typu HS na niskim progu o szerokości 4800 dzielona na dwie tafle. Okna z wyjściem na taras od strony południowej dla zachowania zasad energooszczędności...tak mówią mądre głowy zobaczymy jak będzie w praktyce:)
Ale co tam okna najważniejszy jest widok:) U mnie za oknem kwitnie pole róż
Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Moje kolorowe okna
Napisano: 2014-09-01 12:23:58
Edytowano: 2014-09-01 12:24:58
Efekt okien dwukolorowych łatwo można uzyskać kupując okna hybrydowe białe z osłoną aluminiową od zewnątrz w dowolnym kolorze RAL
Napisano: 2014-09-28 21:53:16
Zgadzam się:)
Efekt wizualny jest zdumiewający do tego nakładka chroni okno przed czynnikami zewnętrznymi
Tego typu okna z aluminiową nakładką również proponowała mi również moja firma okienna
Jednak nie zdecydowałam się ze względu na cenę. Dla mnie była to kwota zaporowa:)
Tam gdzie budżet pozwoli na tego typu okno inwestor będzie zadowolony
Pozdrawiam
Efekt wizualny jest zdumiewający do tego nakładka chroni okno przed czynnikami zewnętrznymi
Tego typu okna z aluminiową nakładką również proponowała mi również moja firma okienna
Jednak nie zdecydowałam się ze względu na cenę. Dla mnie była to kwota zaporowa:)
Tam gdzie budżet pozwoli na tego typu okno inwestor będzie zadowolony
Pozdrawiam
Napisano: 2014-10-30 15:21:24
Okna bez nakładki prezentują się równie dobrze
To wersja bardziej ekonomiczna:)
Proszę spojrzeć na moje dwukolorowe okna Polecam!!! Produkt Petecki
To wersja bardziej ekonomiczna:)
Proszę spojrzeć na moje dwukolorowe okna Polecam!!! Produkt Petecki
Napisano: 2015-03-03 18:05:41
Witam. Ja również będę miała z zewnątrz grafitowe a w środku białe. Takie zestawienie najbardziej mi pasuje ;)
parterowy-plaski
Wpisy na blogu: 15
Tematy: 0
Wpisy na blogu: 15
Tematy: 0
Napisano: 2016-08-17 14:06:33
Ja swój dom projektowałam od podstaw. Chciałam zadbac o kazdy szczegół. Mój dom miał sie wyrozniac, zwracac uwage. Wybrałam wiec okna w kolorze ,,zieleń mchu" do tego mam złote klamki do okien. Wyglada to fantastycznie. Dodaje klasy. Ciezko było mi znalezc jakas firme co ma szeroki wybor kolorow. Znajomi nam polecili firme Stolmar i tam wszystko dobralismy na miejscu. Mają jeszcze inne fajne kolory okien gdyby ktos był zainteresowany http://stolmar24.com/okna-pvc/
Napisano: 2016-08-17 14:20:04
Zofiakwiat - reklamy nie powinny się tutaj znajdywać....
Napisano: 2016-08-21 23:42:54
to ciekawe, bo my znowu mamy w środku szare a z zewnatrz białe. wzielibyśmy całe szare, ale mocno wyróznialibysmy się na tyle reszty okien w budynku (kamienica)
Napisano: 2016-10-06 09:00:00
a ja kiedyś widziałam dom, zupełnie niepowtarzalny... podobno jacyś artyści go budowali i faktycznie widać było od razu, że ktoś porządnie zakręcony w nim mieszka :) i okna też były kolorowe, ale - uwaga - każde w innym kolorze: czerwony, zielony, niebieski, pomarańczowy, różowy... :) spoko to wyglądało, ale to rozwiązanie dla odważnych (i przypuszczam, że dość zamożnych, bo pewnie na specjalne zamówienie kolorki) :) :)