Zauważyłam, śledząc Wasze blogi, że "na salony" wchodzi nowy kolor okien, bram garażowych, drzwi... a mianowicie winchester... Coraz więcej z Was kupuje okna w tym odcieniu, zachwalając, że jest bardzo ładny i na topie.
Szczerze powiem, że ja też się nim zainteresowałam, gdyż, gdzie nie spojrzę, w nowych domach montowane są okna w kolorze złotego dębu, a ja za bardzo nie przepadam za tym odcieniem. Wolałabym coś jaśniejszego.
Może macie takie okna i podzielicie się uwagami, może jakieś zdjęcia wrzucicie?
A.... jeszcze takie szybkie pytanie.... czy w kolorze winchester dostępne są także rolety zewnętrzne? Może polecacie jakąś firmę...
Piszcie, czekam i śledzę....
Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
WINCHESTER - kolor stolarki
-2
Napisano: 2014-08-26 21:00:43
Napisano: 2014-08-27 11:23:55
Proszę przejrzeć sobie ofertę firmy Krispol, mają ogromną paletę oklein, my mamy od nich wszystko w kolorze dębu antycznego, jedynie rolety szare i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wiele osób myśli, że okna są drewniane ;)
Napisano: 2014-08-27 20:32:49
Faktycznie monia.b, piękne te Wasze okna
Właśnie podobają mi się takie jasne, ale nie jestem pewna jak będą one wyglądały na białej elewacji? Chociaż mam mieć wstawki z drewna na ścianach, to dlaczego nie?! Temat wart przemyślenia....Dzięki za podpowiedź.
Właśnie podobają mi się takie jasne, ale nie jestem pewna jak będą one wyglądały na białej elewacji? Chociaż mam mieć wstawki z drewna na ścianach, to dlaczego nie?! Temat wart przemyślenia....Dzięki za podpowiedź.
Napisano: 2014-08-27 21:16:56
Dziękuję. U nas również będzie biała elewacja, okna na pewno będą super wyglądały. Poprzeglądaj sobie jak wyglądają domy z jasnymi oknami na stronie homebook, znajdziesz tam na pewno wiele inspiracji ;)
Napisano: 2014-08-28 22:23:27
Okna Winchester mają piękny, ciepły odcień. Nie widać na nich kurzu, więc super nadają się do domów na wsi, przy drodze gruntowej, gdzie białe może być trudno domyć. Mamy do nich idealnie dobrane moskitiery stałe, ale z parapetami wewnętrznymi jest trochę trudniej. MDF da się kupić, PCV trudno. Pięknie dopasowują się jasne parapety z konglomeratu. Można kupić drzwi zewnętrzne w tym kolorze z KMT, pewnie inne firmy też już wprowadziły. Z drewnianych na pewno ma CAL. Może być ciężko z dobraniem do nich płytek lub drzwi wewnętrznych, ale jak się postarać, to ładnie pasują DRE w kolorze dąb 3D i Polskone Silkstone, nie pamiętam teraz odcienia. Ostatnio widziałam dom z jasniejszymi oknami, jak sosna, i też wyglądały bardzo ciekawie.
poddebemmurator
Wpisy na blogu: 311
Tematy: 0
Wpisy na blogu: 311
Tematy: 0
Napisano: 2014-08-29 00:31:09
Są rolety zewnętrzne w kolorze Winchester z firmy Aluprof.
Napisano: 2014-08-29 14:30:58
Dzięki za szczegółowe informacje. Będę "badać teren" według Waszych wskazówek. Mam, nadzieję, że znajdę to co mnie interesuje i będę w zupełności usatysfakcjonowana.
Napisano: 2014-09-01 11:17:48
Winchester ma taką zaletę ,że łatwo można kupić pozostałe elementy stolarki w tym samym kolorze np rolety oknoplastu ,bramy Wiśniowskiego drzwi pcv ,aluminiowe i drewniane od wielu producentów
Napisano: 2014-09-01 22:05:08
Hej, my za tydzień będziemy mieć montowane okna w kolorze Winchester :) Okna na profilu Brugmann i do tego będą rolety w tym kolorze z firmy Portos :) Ocenię jak zobaczę na żywo, ale na bank będzie to piękny kolor :) Drzwi w tym kolorze będziemy mieć z KMT :)
Napisano: 2015-05-04 22:37:43
Kiedyś takim kolorem na Topie był złoty dąb teraz winchester . Z tego co wiem czasami kolory np. okien i drzwi się nie zgadzały . Każdy producent miał inny winchester . Jeśli mogę pomóc to w naszym salonie jeśli chodzi o drzwi klient może przynieść sobie dowolny kolor i nie ma problemu aby go idealnie dobrać . Tylko uwaga miejmy świadomość że PVC to PVC a drewno to drewno.
Napisano: 2015-05-21 12:44:38
Bardzo ładny kolor to dąb bielony
Jest to kolor standardowy w oknie PROLUX z Oknoplastu
Jest to kolor standardowy w oknie PROLUX z Oknoplastu