Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Dako okna - opinie DP82
2
Napisano: 2014-09-04 22:38:07
Czy ktoś zna model dp82 okna od dako? Ktoś ma je zamontowane?
Napisano: 2014-09-05 11:56:54
Znam ten profil Veki. Został przez dako nieźle podrasowany i wyposażony, okno jest z wyższej półki. Poczemu dokładnie ten model ?
Napisano: 2014-09-05 22:25:45
DPQ 82 to teraz jedne z lepszych okien od DAKO. Mam te okienka i jest rewelacja. Drogi oknoplast się chowa !!!
Napisano: 2014-09-12 09:33:41
Właśnie miałam ten sam temat na forum poruszyć. Interesują mnie okna firmy DAKO. Czy ktoś z Was ma takie w swoim domu lub ma zamiar takie zakupić? Bardzo mile widziane Wasze opinie na ich temat. Zastanawiam się właśnie nad ich zakupem, ale wcześniej chciałabym poznać Wasze zdanie.
Napisano: 2014-09-18 21:18:02
DP82 czy v. Thermo? Veka standard, można oczekiwać jakości, wilokrotnie gięta stal w profilu. 7komorówka, 82mm czyli wycieniony, ale nadal ciepły profil. Dobrze, że uciekają z tych grubasów, bo zapowiadało się, że pasywne pójdą w trzy cyfrowe profile. Nie jestem pewien czym wypełniane szklenie, najparwdopodobniej argonem. Ramka dystansowa też energooszczędna. Okno do zadań specjalnych, domów jednorodzinnych i dedykowanego budownictwa energooszczędnego.
Napisano: 2014-09-30 23:46:57
Edytowano: 2014-09-30 23:47:40
Dzięki, mają ten model na promocji teraz. I tak się dogaduje z dealerem, który mi poszedł na rękę, bo przesunęły się terminy raz mi, raz jemu i w porozumieniu załatwił szansę wzięcia tych okien w dogodnych warunkach. Parametrami topowy model, a w tej wycenie jest nawet przyzwoity na budżet. To co tu przyoszczędzę idzie i tak na watę rockwoolni więc jakąś dziurę budżetem zakleję. Podeślijcie jeszcze jakieś badania, inksze info jak macie.