Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Okna orzech-jaki kolor drzwi wewnętrznych?
0
Napisano: 2015-03-24 09:51:48
Jaki kolor drzwi wewnętrzych dobrać do okien koloru orzech, by ładnie współgrało kolorystycznie? Jakie macie drzwi u siebie? Pomóżcie!!!
Napisano: 2015-05-02 23:46:12
Witam , nie wiem czy pomogę ale postaram się . Dzięki 10 letniemu doświadczeniu w sprzedaży i obsłudze klienta troszkę mogę o tym napisać. A aktualnie prowadzę Salon Stolarki Budowlanej . W mojej pracy rzadko się zdarzało aby ktoś zwracał uwagę na kolor drzwi wewnętrznych w stosunku do okien. Ale jeśli Państwu bardzo zależy to proponowałabym dobrać kolor taki sam . Czyli są producenci którzy wykonują próbki kolorów tak aby odpowiadały oknom. Ja z takimi współpracuje bo w dzisiejszych czasach to jest rzecz normalna. Ewentualnie proponuje drzwi w orzechu amerykańskim . Poniżej jedna z realizacji
Napisano: 2016-01-29 11:42:50
Moim zdaniem nie musisz mieć drewnianych drzwi tylko dlatego, że masz drewniane okna ;) A fajnie spasowałyby ci pewnie drzwi przesuwne szklane, jak te http://www.republikaszkla.pl/system/drzwi-przesuwne/ wyglądają elegancko, a wzór dopasujesz do swojego wnętrza. No i są praktyczniejsze od standardowych, bo nie musisz się martwić, że nie będą się całe otwierać
Napisano: 2016-01-29 15:32:29
Bardzo ciekawie wyglądają drzwi z kolorem na tzw. powierzchni strukturalnej. zobacz u Hormanna, jakie to daje niesamowite efekty, naprawde :)
Poza tym okna to tylko jeden z elementow kolorystycznych w bryle domu, czy na elewacji. Kiedy wezmiesz pod uwage kolor dachowki / dachu jako ten bardziej dominujacy, to może sie okazac, ze przy wyborze koloru nalezy kierowac sie innym wskaznikiem niz kolorystyka okien.
Powierzchnia strukturalna na drzwiach Hormanna jest w roznej naprawde gamie kolorystycznej: od szarego aluminim, przez kremowy (sliczny), rozne odcienie szarosci, antracyt i bardzo ciekawy kasztanowy.
Poza tym okna to tylko jeden z elementow kolorystycznych w bryle domu, czy na elewacji. Kiedy wezmiesz pod uwage kolor dachowki / dachu jako ten bardziej dominujacy, to może sie okazac, ze przy wyborze koloru nalezy kierowac sie innym wskaznikiem niz kolorystyka okien.
Powierzchnia strukturalna na drzwiach Hormanna jest w roznej naprawde gamie kolorystycznej: od szarego aluminim, przez kremowy (sliczny), rozne odcienie szarosci, antracyt i bardzo ciekawy kasztanowy.
Napisano: 2016-02-12 14:10:22
Myslę, że najlepiej jest wybrać drzwi o takim samym, bądź zbliżonym kolorze. Jesli szukasz inspiracji mogę Ci polecić dobry sklep, gdzie mają baaardzo duży wybór, i będziesz mógł sobie porównać: http://www.salonyhoff.pl/kolekcje/drzwi/wewnetrzne . Ostatnio jest moda na drzwi z obrazami, to też nie głupi pomysł, urozmaica wnętrze.