Temat rzeka. Jakie tynki? Cementowo wapienne czy gipsowe? Gładź czy bez gładzi? Podłogi: panele czy deski? A może deski na legarach? Jakie płytki? Zalety i wady różnych parapetów - drewnianych, kamiennych, z tworzyw sztucznych.
jaka lazienka
1
Napisano: 2016-03-03 15:06:31
Przymierzamy sie do remontu łazienki. Nie wiem tylko, w jakim stylu ja urządzić: nowocześnie czy klasycznie. mi sie bardzo podoba taka oryginalna ceramika łazienkowa. Coś w tym stylu: http://lazienki-szydlowski.pl/ceramika.html. Żona z kolei uważa, ze za parę lat to będzie już totalnie niemodne. Macie jakieś zdanie na ten temat?
Napisano: 2016-03-04 08:34:35
Z doświadczenia znajomych wiem, że im bardziej "modne" wykończenie i zgodne z danymi trendami tym częściej trzeba robić remont. Jeszcze nie tak dawno układałem znajomym kafelki i był wielki szał na wstawianie pojedynczych, ozdobionych płyteczek - teraz to już przeszłość. Dlatego wychodzę z założenia, że elementy "trwałe" powinny być jak najbardziej uniwersalne i ponadczasowe a aranżację zmieniać dodatkami, szczegółami itd. A poza tym, jak to stare chińskie przysłowie mówi, żona ma zawsze rację. :) a jak nie ma racji to i tak ma rację. Ja kiedyś postawiłem na swoim i latami słuchałem marudzenia... ;)
Napisano: 2016-03-11 17:07:35
Jasne, klasyka jest zawsze fajna i ogólnie to najlepsza porada jaką można dać - idź w klasykę. No chyba, że ktoś ma smykałkę do wnętrzarstwa i pole do popisu w postaci niemałego mieszkania czy domu - wtedy jest też o wiele łatwiej niż porządnie urządzić 60 metrów. Jako, że u nas nie było szalonych pomysłów co do stylizacji wnętrz, to poszliśmy właśnie w klasykę. Urządziliśmy łazienkę w większości rzeczami stąd http://www.salonomnires.pl/ bo i wybór był fajny i zawsze taniej przy dużych zakupach. Klasyka ma jedną dużą zaletę - nie nudzi się szybko i pasuje do wielu rzeczy, więc zawsze łatwo coś odrobinę w stylizacji zmienić.
Napisano: 2016-03-24 14:20:26
Warto postawić pytanie w którym momencie mówimy o klasyce a w którym o nowoczesnych trendach. Jeśli chodzi armaturę to zawsze sprawdzi się klasyka w postaci bieli. :) A forma, kształt to już według własnych upodobań.
Napisano: 2016-03-29 13:13:36
No własnie nie wydaje mi się, żeby ta biel była taka obowiązkowa. Osobiście średnio lubię, żeby ceramika łazienkowa była biała... Jakieś to takie sztampowe. Choć na pewno macie rację, że moda się zmieni, to i remont trzeba będzie robić. Zamówię stąd http://lazienki-szydlowski.pl/ceramika.html coś bardziej uniwersalnego i powinno być dobrze :)
Napisano: 2016-03-31 08:10:03
Z ceramiką łazienkową to nie jest taka prosta sprawa. Jeden z naszych pracowników miał kiedyś niemały problem - wynajmował mieszkanie, w którym łazienka urządzona była w kolorach szaro - czarnych. Zarówno umywalka, brodzik, toaleta jak i bidet były w kolorze szarym - bardzo fajnie zresztą to wyglądało. Problem pojawił się wówczas, gdy na bidet spadły perfumy i zrobiła się w nim mała dziurka. Było to tak niewielkie uszkodzenie, że z powodzeniem można by je zakleić, ale - wszystkie dostępne na rynku masy, kleje są w kolorze białym! Więc po zaklejeniu bidet wyglądał gorzej niż po prostu z tym otworem! Biedny chciał odkupić cały bidet - nie znalazł takiego - najtańszy, jaki znalazł w podobnym kolorze kosztował bardzo dużo (zdecydowanie za dużo). Okazało się, że zamontowana w tej łazience ceramika już nie jest produkowana. I chłopak naprawdę miał problem. Co z tego, że łazienka była śliczna i stylowa jak przy najmniejszej usterce trzeba by wymienić wszystko - wstawienie białego bidetu by po prostu gryzło w oczy.
A ta armatura szydłowskiego jest naprawdę ładna :) :)
A ta armatura szydłowskiego jest naprawdę ładna :) :)
Napisano: 2016-04-07 14:38:30
Tak to czasem jest jak projektant zaszaleje z aranżacją. W bieli armatura łazienkowa będzie produkowana zawsze, a popyt na różne wzory i kolory będzie miała ograniczoną liczbę na produkcji.
Napisano: 2016-04-13 14:10:11
czy ja wiem, że tylko musimy się ograniczać do bieli? jak dana kolekcja i linia ma popyt to raczej za szybko jej nie wycofają.
Napisano: 2016-04-14 13:19:58
Edytowano: 2016-04-14 13:20:50
Osobiście najbardziej podobają mi się nowoczesne łazienki z elementami drewna, takie jak tutaj: http://www.liderbudowlany.pl/artykul/230/meble-lazienkowe-podwieszane-i-stojace . Ale poszukaj najpierw inspiracji w sieci. Na Liderze Budowlanym jest wiele artykułów na ten temat!
Napisano: 2016-05-10 09:35:52
Drewno w łazience? O tak choćby w formie ekonomicznej czyli w postaci płytek imitujących drewniane panele. A teraz sporo płytek, które oszukują drewno. Przykładem niech będzie Madera, Drevo z Ceramstic.
Napisano: 2016-06-12 20:32:03
Czemu egzotyczne drewno do łazienki będzie dobre
Napisano: 2016-08-09 11:40:27
Jeżeli chodzi o łazienkę to warto przemyśleć to co się w niej zamieści bo moda szybko przemija a remontów łazienki co 2 lata raczej robić nie będziesz. Może zdecyduj się na coś klasycznego. Warto zamontować sobie w domu np kabinę prysznicową bo jest praktyczniejsza, tylko stawiajcie na te dobrej jakości jakie mają np tutaj http://megalazienki.pl/producent/id/41 by wytrzymała długo :)
Napisano: 2016-08-21 20:34:40
Ja bym nie przesadzała, moda się nie zmienia co 2 lata. Najlepiej zainwestować w nowoczesne wnętrza, będą jeszcze długo na czasie. Jeśli nie masz pomysłu na swoją łazienkę to pomyśl o współpracy z architektami wnętrz http://hld.com.pl/ . Fachowcy mają większe pojęcie na temat panującej mody i odpowiedniej aranżacji
Napisano: 2016-09-14 14:33:47
Ależ mieszkanie powinno być dla nas, a nie według mody. Ok, można wykorzystać nowoczesne rozwiązania i trendy ale ślepo zmieniać koncepcje to słabo. Korzystajmy z tego co przydatne - jak duże płytki, tworzące ładne gładkie przestrzenie, płytki strukturalne dla urozmaicenia czy nowoczesne wzornictwo. To jest to. Przejrzyj sobie nowe kolekcje takich producentów jak Ceramstic, Tubądzin, Paradyż. Ciekawe kolekcje to: Pendra, Mourina, Opp!
Napisano: 2016-10-03 10:15:47
LEpiej nie pdążąć za modą, to co jest modne teraz za rok juz będzie stare i niemodne. Lepiej skorzystać z tego co nam samym najbardziej się podoba, skorzystać z rozwiązań bardziej uniwerzalych. Jeśli nie masz pomysłu to może pooglądaj sobie kolekcje w sklepach, internecie a jak to nic nie da to może architekt wnętrz coś Ci ciekawego podpowie :)
Napisano: 2016-10-10 16:36:22
Najlepiej postawić na klasykę i nie wydziwiać z modą. Łazienka ma być przede wszystkim uzyteczna, a do tego może być estetycznie zaprojektowana (nie musi być modnie). Praktyczne, dobrze dobrane kolory + neutralne dodatki powinny wystarczyć.
Napisano: 2016-10-11 17:14:07
Moim zdaniem jeżeli zdecydujesz się na aranżację łazienki w nowoczesnym stylu, to w efekcie będzie ona ponadczasowa i nie znudzi Ci się tak szybko jak ta klasyczna, ale to tylko moja opinia na ten temat. Nie chodzi też o to, aby ślepo podążać za modą, bardziej aby odnaleźć swój indywidualny styl
Napisano: 2016-12-17 11:39:03
Wiele zależy od metrażu łazienki, nowoczesny styl wpasowuje się akurat i w małe jak i duże pomieszczenia. Dużo ciekawych artykułów znajdziesz na Kludi baterie - strefalazienek.pl Koniecznie zobacz, jak planujesz urządzać łazienkę.
Napisano: 2016-12-22 14:04:28
moi znajomi zrobili sobie łazienkę w ten sposób, że płytki ułożyli białe a na ścianę tynk, który przypomina marmur. Jak mi mówili o swoich planach to mi się wcale to nie podobało, jak zobaczyłem - szacun :D naprawdę świetnie to wygląda, sam fakt że nie ma płytek na wszystkich ścianach (mają wąski pas przy wannie i umywalce) dużo robi. Ale jak się taki tynk nazywa to nie pamiętam
Napisano: 2016-12-22 14:06:24
krzysztof-77 napisał:
Stiuk wenecki to jest chyba - tak wygląda?? http://stiuk-wenecki.pl/
moi znajomi zrobili sobie łazienkę w ten sposób, że płytki ułożyli białe a na ścianę tynk, który przypomina marmur. Jak mi mówili o swoich planach to mi się wcale to nie podobało, jak zobaczyłem - szacun :D naprawdę świetnie to wygląda, sam fakt że nie ma płytek na wszystkich ścianach (mają wąski pas przy wannie i umywalce) dużo robi. Ale jak się taki tynk nazywa to nie pamiętam
Stiuk wenecki to jest chyba - tak wygląda?? http://stiuk-wenecki.pl/