Ile czasu odczekać z położeniem płytek oraz z malowaniem ścian/sufitów przy tynkach cementowo-wapiennych średnio 1,5 cm oraz położeniem płytek i paneli podłogowych na wylewce - parter ogrzewanie podłogowe - 6 cm, na poddaszu 5 cm bez podłogówki. Oczywiście wietrzenie codziennie oraz dodatkowo myślimy aby po miesiącu wrzucić pochłaniacz wilgoci, warto?
Z góry dziękuję za wszystkie rady :)
Próbujemy sobie rozplanować dalsze prace :)
Temat rzeka. Jakie tynki? Cementowo wapienne czy gipsowe? Gładź czy bez gładzi? Podłogi: panele czy deski? A może deski na legarach? Jakie płytki? Zalety i wady różnych parapetów - drewnianych, kamiennych, z tworzyw sztucznych.
Tynki cem-wap i wylewka ok 6 cm - ile czasu odczekać ?
1
Napisano: 2016-07-10 15:30:38
Napisano: 2016-07-10 22:12:27
Witam! jestem na etapie schnięcia wylewki,dużo czytałam i wszędzie pisze na 1 cm wylewki tydzień schnięcia,podłogówkę należy wygrzać zanim cokolwiek na niej położymy. My nie otwieramy okien i nie wietrzymy,aby w tak upalne dni zbyt szybko nie schło,ale oczywiście wszystko zależy od ekipy.Pozdrawiam!
Napisano: 2016-07-12 14:43:14
Pisząc wietrzenie mam na myśli uchylanie okien i to głównie chodzi o parter, bo na poddaszu jest rotacja powietrza z racji braku ocieplenia dachu ;)
A w takim razie kiedy Wy blogowicze zaczęliście układać płytki na ścianach, czy też je malować? a po jakim czasie układać płytki na podłogach i panele?
A w takim razie kiedy Wy blogowicze zaczęliście układać płytki na ścianach, czy też je malować? a po jakim czasie układać płytki na podłogach i panele?