Temat rzeka. Jakie tynki? Cementowo wapienne czy gipsowe? Gładź czy bez gładzi? Podłogi: panele czy deski? A może deski na legarach? Jakie płytki? Zalety i wady różnych parapetów - drewnianych, kamiennych, z tworzyw sztucznych.
Kolorystyka w pokoju
0
Napisano: 2017-08-23 14:32:03
Mam takie meble: https://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=55,raflo&m=5,sypialnia i nie wiem, jakie łóżko mam kupić, max. 120 szerokość. Poda ktoś link? I jaki kolor ścian? Myślę o zielonym, tylko jaki odcień, dobry pomysł? Mam zamiar może urządzić to tak "naturalnie" tzn. meble są drewniane, ściany zielone no wiecie. I jakie dodatki typu poduszki, lampy, coś jeszcze?
Napisano: 2017-08-23 16:45:10
Witaj! Takie meble widzę w delikatnej, subtelnej kolorystyce. Celuj w jasne, naturalne barwy. Takim zabiegiem rozjaśnisz pomieszczenie i nadasz mu lekkiego charakteru. W tym przypadku doskonale sprawdzą się szarości, beże, delikatne fiolety czy błękity. Dla zdynamizowania przestrzeni, możesz wykorzystać dwa odcienie na ścianach. Będzie ciekawie i z wyrazem! Przygotowałam dla Ciebie kilka propozycji kolorystycznych: satynowy wrzos/ natchnienie, błękitny denim/ perłowa organza, koronkowy róż/ naturalna bawełna, intuicja/ jedwabny popiel. Jeśli lubisz odważne rozwiązania, możesz połączyć intensywny, mocny kolor z jaśniejszym np. aksamitny burgund/ natchnienie, batystowy fiolet/ perłowa organza. Miłej metamorfozy! :)Pozdrawiam
Napisano: 2017-09-13 16:08:19
Moim zdaniem pasują do ciemnych wnętrz z nietypowymi, żywymi kolorami. Meble są proste i jasne, nadadzą się do wielu stylizacji wnętrza.
Napisano: 2017-09-29 23:10:16
Jak nowoczesne meble to od razu kojarzą mi się z szarymi ścianami. Może pójście w tę stronę będzie miało jakiś sens? :) Np. Śnieżka już zauważyła ten trend i ma w swojej palecie całkiem sporo farb o kolorze właśnie szarym o różnych odcieniach. To już zależy od tego jak sam się na to zapatrujesz.
Napisano: 2017-11-30 06:53:56
Zajrzyj sobie na stronę - http://intellio.pl/porady-wnetrzarskie/. Tam znajdziesz dużo fachowych porad, a także zdjęć profesjonalnie zaprojektowanych wnętrz, które na pewno ułatwią ci dobór koloru ścian. A jak nadal będziesz mieć dylemat, to zawsze możesz u nich zamówić projekt.
Napisano: 2019-03-01 16:32:39
Edytowano: 2019-03-03 12:15:17
To już naprawdę indywidualna sprawa. Każdy w końcu lubi inne wnętrza. Ja mam raczej stonowane kolory ścian, myślę jednak o ich ozdobieniu naklejkami ściennymi - naklejkomania.eu/540-zegary-scienne . Szybka sprawa, a można fajnie odmienić wnętrze.
Napisano: 2019-03-20 10:28:20
Owszem to indywidualna sprawa, w końcu każdemu z nas może spodobać się zupełnie co innego. Ale ze swojej strony polecem bloga scandicsofa.pl, gdzie jest wiele bardzo fajnych artykułów na temat aranżacji i doboru mebli, kolorystyki i w ogóle. Dodam, że sami korzystaliśmy z ich porad i całkiem fajnie nam to nasze mieszkanko wyszło.
Napisano: 2019-03-22 10:14:50
Oczywiście, że aranżacja powinna być taka jak nam się podoba i w którj przede wszystkim będziemy czuć się dobrze. Co do tych poszukiwań inspiracji to tak, sieć jest najlepszym do tego miejscem, lecz my swoich nie szukaliśmy na bloga tylko w sklepach z meblami. Poszczęściło sie nam na slf24.pl, praktycznie przy każdym meblu są jakieś gotowe aranżacje, z których można przecież skorzystać, druga dobra strona tego to meble, które sa już gotowe i nie trzeba marnować czasu na ich poszukiwania.
Napisano: 2019-04-16 10:59:46
Ja lubię jasne kolory, optycznie powiększają pomieszczenia. Ewentualnie jedna ściana ciemniejsza, ale to zależy od usytuowania pomieszczenia i wyposażenia.
Napisano: 2019-05-29 16:46:33
Prędzej postawiłabym na coś beżowego, ale jeśli bardzo chcesz pozostać przy zieleni, to tylko jasne odcienie.