W najbliższym czasie chciałabym przeprowadzić remont generalny mieszkania. Potrzebne będzie z tego co wyliczyłam ok 50 tys. złotych. Niestety ale mam jedynie połowę tej kwoty.
W jakim banku warto jest się starać o taki kredyt?
Temat rzeka. Jakie tynki? Cementowo wapienne czy gipsowe? Gładź czy bez gładzi? Podłogi: panele czy deski? A może deski na legarach? Jakie płytki? Zalety i wady różnych parapetów - drewnianych, kamiennych, z tworzyw sztucznych.
W jakim banku kredyt gotówkowy na remont?
Napisano: 2014-11-16 16:27:46
Może na początek zerknij sobie na jakieś kalkulatory/porównywarki - np. http://www.financiar.pl/kalkulatory-i-porownywarki/kalkulator-kredytow-gotowkowych/
Napisano: 2014-11-18 08:21:29
No właśnie powiem Ci,ze zrobiłam sobie już takie wstępne porównanie i wychodzi z niego,że obecnie najlepsza ofertę ma bank pocztowy ( pozwolę sobie dać link gdzie to znalazłam: http://www.comperia.pl/ranking-kredytow-gotowkowych.html )
Jednak właśnie nigdy nie miałam styczności z tym bankiem, nikt ze znajomych nie miał tam konta. Czy miałeś z nim doświadczenie?
A co sądzisz jeszcze o prywatnych pożyczkach?
Jednak właśnie nigdy nie miałam styczności z tym bankiem, nikt ze znajomych nie miał tam konta. Czy miałeś z nim doświadczenie?
A co sądzisz jeszcze o prywatnych pożyczkach?
Napisano: 2014-11-30 08:34:32
Astka prywatne pożyczki Ci odradzam. Bardzo wiele ofert teraz reklamują, że niby takie dobre oprocentowanie ale tak naprawdę to można się wkręcić w pętlę kredytową, z której tak łatwo nie wyjdziesz. Tak więc unikaj tego jak tylko możesz ok?
Bank pocztowy to dobry polski bank.
Może warto byłoby skonfrontować swoje uwagi z doradcą kredytowym?
Bank pocztowy to dobry polski bank.
Może warto byłoby skonfrontować swoje uwagi z doradcą kredytowym?
Napisano: 2014-11-30 10:12:29
A gdzie takich znajdę? Na poczcie?
Gdzie ewentualnie szukać kumatych doradców kredytowych?
Gdzie ewentualnie szukać kumatych doradców kredytowych?
Napisano: 2014-11-30 10:19:28
Na poczcie ? :P
To miał być jakiś żart?
Sama dałaś tutaj stronę comperia. Możesz tam bez problemu zostawić swój numer telefonu. Powinien się do Ciebie odezwać doradca finansowy. Możesz sobie z nim porozmawiać.
To miał być jakiś żart?
Sama dałaś tutaj stronę comperia. Możesz tam bez problemu zostawić swój numer telefonu. Powinien się do Ciebie odezwać doradca finansowy. Możesz sobie z nim porozmawiać.
Napisano: 2014-11-30 11:57:08
Ten ranking znalazłam w Google, nie wiedziałam, że oni też zajmują się doradztwem.
Na poczcie są przecież takie miłe panie w tych okienkach bankowych - one też chyba mogą wiedzieć coś więcej na temat kredytów - prawda?
Na poczcie są przecież takie miłe panie w tych okienkach bankowych - one też chyba mogą wiedzieć coś więcej na temat kredytów - prawda?
Napisano: 2014-11-30 12:05:00
No już widzę jak pani na poczcie w okienku będzie chciała Ci wyjaśniać jaki kredyt hipoteczny jest najlepszy :D Jeszcze pewnie sprawdzi Twoją historię kredytową, obliczy zdolność i wszystko za Ciebie załatwi. Przy okienku.
Nie bądź śmieszna.
Comperia ma sprawdzonych doradców finansowych, sam korzystałem z ich usług w przeszłości, jestem zadowolony. Widzę,ze totalnie nie orientujesz się w sprawach bankowych tak więc rozmowa z doradcą jest najbardziej wskazana.
Nie bądź śmieszna.
Comperia ma sprawdzonych doradców finansowych, sam korzystałem z ich usług w przeszłości, jestem zadowolony. Widzę,ze totalnie nie orientujesz się w sprawach bankowych tak więc rozmowa z doradcą jest najbardziej wskazana.
Napisano: 2014-11-30 18:26:14
No szczerze mówiąc, zawsze mąż tymi sprawami się zajmuje - a jak tak po prostu pytam, aby się czegoś dowiedzieć.
Trochę śmiesznie przedstawiłeś tą sytuację - no ale mam dystans, więc nie będę się obrażała przecież.
A czy ten pocztowy ma doradców w związku z tym?
Trochę śmiesznie przedstawiłeś tą sytuację - no ale mam dystans, więc nie będę się obrażała przecież.
A czy ten pocztowy ma doradców w związku z tym?
Napisano: 2014-11-30 18:47:09
Oczywiście,że mają tam doradców ale lepiej byłoby jednak skontaktować się z kimś niezależnym. Tak jak wspominałem na przykład doradcy z serwisu comperia.
Nie obrażaj się :P Nie chciałem Cię urazić ale naprawdę powinnaś się trochę podszkolić w sprawach finansowych bo jeszcze ktoś Cię przez maila albo przez telefon na coś namówi - czego nie będziesz chciała albo wręcz oszuka.
Nie obrażaj się :P Nie chciałem Cię urazić ale naprawdę powinnaś się trochę podszkolić w sprawach finansowych bo jeszcze ktoś Cię przez maila albo przez telefon na coś namówi - czego nie będziesz chciała albo wręcz oszuka.
Napisano: 2014-11-30 19:37:18
Dobra dzięki za info!
Dziś nadrobiłam wszystko to czego nie nauczyłam się przez kilka lat edukacji w szkole.
Swoją drogą dziwne jest to, że takich oczywistych rzeczy dla niektórych nie uczą gdzieś w szkole właśnie.
Dziś nadrobiłam wszystko to czego nie nauczyłam się przez kilka lat edukacji w szkole.
Swoją drogą dziwne jest to, że takich oczywistych rzeczy dla niektórych nie uczą gdzieś w szkole właśnie.
Napisano: 2014-11-30 21:30:07
Najlepiej zapytać o kredyt w banku, w którym masz konto. Tam znają Twoją historię bankową i na pewno pomogą. W moim przypadku tak było. Odwiedziłam kilka banków osobiście,poprosiłam o symulację a na koniec poszłam do banku, w którym mam konto i tam był finał naszych zmagań kredytowych. Życzę owocnych poszukiwań i pozdrawiam!
Napisano: 2014-12-01 13:22:31
astka - najprościej chyba będzie z pożyczką hipoteczną? Mniej więcej możesz policzyć sobie: http://www.financiar.pl/kalkulatory-i-porownywarki/kalkulator-pozyczek-hipotecznych/
Napisano: 2015-07-01 21:31:34
masz kilka możliwości:
1) to kredyt gotówkowy w banku.tak jak koledzy wspominali najprościej w banku gdzie wpływa wynagrodzenie. Z dobrych ofert obecnie to pocztowy, raiffeisen, BPH i DB mają dobre oferty.
2) inna opcja to kredyt mieszkaniowy na warunkach hipotecznych czyli bardzo tanio. Z tym, że kwota mala więc nie wiem czy jest sens aż tyle czekać.
3) można też to zrobić pożyczką hipoteczną, która jest tańsza niż gotówka jednak trochę droższa niż mieszkaniówka.
wybór należy do Ciebie a jak coś to zapraszam na bloga http://pozyczkasa.pl
1) to kredyt gotówkowy w banku.tak jak koledzy wspominali najprościej w banku gdzie wpływa wynagrodzenie. Z dobrych ofert obecnie to pocztowy, raiffeisen, BPH i DB mają dobre oferty.
2) inna opcja to kredyt mieszkaniowy na warunkach hipotecznych czyli bardzo tanio. Z tym, że kwota mala więc nie wiem czy jest sens aż tyle czekać.
3) można też to zrobić pożyczką hipoteczną, która jest tańsza niż gotówka jednak trochę droższa niż mieszkaniówka.
wybór należy do Ciebie a jak coś to zapraszam na bloga http://pozyczkasa.pl
Napisano: 2015-07-31 19:08:09
Najlepiej uzbierać pieniądze i od nikogo nie pożyczać. Tak będzie najtaniej.
Napisano: 2015-11-15 14:39:30
Edytowano: 2015-12-03 11:46:07
Z tego co słyszałem to najtaniej będzie wziąć na remont pożyczkę hipoteczną.A tak na przyszłość to może komuś przyda się ten artykuł http://www.kredyt-portal.pl/kredyt-na-remont-mieszkania-jaki-wybrac.html
Wiadomo można zbierać 10 lat i mieszkać w ruinie ;)
Wiadomo można zbierać 10 lat i mieszkać w ruinie ;)
Napisano: 2019-08-07 14:55:04
Serdecznie zapraszam na stronę https://www.kredyty-hipoteczne.net.pl/kredyty-hipoteczne-szczecin/
Napisano: 2019-08-23 21:08:18
Ja zawsze pytam o oferty i porównuje. I wybieram to, co jest dla mnie korzystne