
Temat rzeka. Jakie tynki? Cementowo wapienne czy gipsowe? Gładź czy bez gładzi? Podłogi: panele czy deski? A może deski na legarach? Jakie płytki? Zalety i wady różnych parapetów - drewnianych, kamiennych, z tworzyw sztucznych.
Cegły w kuchni - jak czyścić?
0
Napisano: 2014-11-27 13:58:31
Postawiliśmy w kuchni ceglany murek, który umiejscowiony jest obok płyty indukcyjnej. Niestety podczas gotowania i smażenia tłuszcz pryska na cegły i zostawia ślady, których nie możemy usunąć. Czy macie na to jakiś sposób? Znacie środek do zmycia takich śladów z cegły?

Napisano: 2014-11-27 22:56:18
Nie wiem czym zmyć, ale chcę mieć cegłę nad płytą i wszyscy mówią, że trzeba zaimpregnować.
Napisano: 2015-03-03 11:11:56
A montowaliście może u siebie takie http://matpol-skawina.pl/szklane_panele_kuchenne? faktycznie są teraz takie popularne? bo je chyba zamawia się na wymiar prawda?
Napisano: 2015-03-27 21:04:45
Polecam spróbować płynu do mycia naczyń, rozpuszcza tłuszcze, może pomoże.
Napisano: 2015-04-12 16:24:50
Z płynem do naczyń to ostrożnie, jak ma intensywny kolor to może ślady zostawić.
Napisano: 2015-04-22 09:23:48
Albo rozcieńczyć go w ciepłej wodzie najpierw i dopiero próbować delikatnie zmywać ;)
Napisano: 2015-04-22 11:54:30
Delikatny płyn do naczyń, ciepła woda a później bezwzględnie impregnat!