Witajcie. Mam taki problem szukalem juz w wujku google ale ODP nie znalazłem na temat taki jak mam działkę na niej stary budynek gospodarczy do którego jest pociągnięty jest linia napowietrzna z prądem i w bud licznik wszystko legalnie. Chce zacząć budoowe od wyburzenia tegoż to budynku i tu jest moje pytanie czy elektrownia przeniesie mi ten licznik gdzieś na dzialke? Czy !usze zbudować jakąś specjalna skrzynię na to ? Nie ukrywam ze zależy mi na tym prądzie mam tam sile i 230v czyli to co na budowie najważniejsze:) proszę o pomoc.
Dziękuje
Prąd w Twoim domu. Planowanie gniazdek elektrycznych (potem zawsze ich brakuje). TV: Telewizja satelitarna, anteny, okablowanie. Instalacje wideo - wideodomofon. MONITORING WIDEO - ile kamer? Jaki rejestrator? ALARM: instalacja czujek i systemu monitoringu.
Przeniesienie licznika z budynku do rozbiórki
0
Napisano: 2016-01-04 19:11:52
Napisano: 2016-01-05 09:58:26
Jak najbardziej. Byliśmy w tej samej sytuacji rok temu. Najlepiej kupić/załatwić używany słup i wkopać go tak, aby potem nie przeszkadzał podczas budowy, na słupie zawiśnie skrzynka, więc trzeba ją kupić (też może być używana), a elektryk przepnie warkocz do skrzynki, oplombuje wszystko i OK. Najlepiej skontaktowac się z nim wcześniej, powie dokładnie, co trzeba kupić do skrzynki.
Napisano: 2016-01-05 11:52:36
To już mam pół drogi za sobą ponieważ słup już stoi przy płocie w połowie dzialki:) sam go wkopalem pochodzenia nie będę mowil:P A może coś elektrownia mówić ze słup jest drewniany?
Napisano: 2016-01-06 11:48:20
nasz też jest drewniany i nie mieli zastrzeżeń.
Napisano: 2017-05-19 08:35:49
Mam ten sam problem tz. będę rozbierał stary dom drewniany w którym jest prąd i chce go zostawić.Na mojej działce jest betonowy słup energetyczny z którego idzie linia napowietrzna do tego budynku . Mam pytanie czy przeniosą mi na niego licznik itd. Nie będzie problemów w zakładzie energetycznym ?