Prąd w Twoim domu. Planowanie gniazdek elektrycznych (potem zawsze ich brakuje). TV: Telewizja satelitarna, anteny, okablowanie. Instalacje wideo - wideodomofon. MONITORING WIDEO - ile kamer? Jaki rejestrator? ALARM: instalacja czujek i systemu monitoringu.
KUCHNIA INDUKCYJNA CZY GAZOWA
0
Napisano: 2015-02-06 11:02:42
Problem jest tego typu ze ogrzewanie domu bedzie gazowe>mamy gaz na działce. jesli chodzi o kuchnie to podoba mi sie bardziej oczywiscie indukcje. ale jak jest z kosztami, czy jesli bedzie ogrzewanie gazem to warto od razu płacic za gotowanie na gazie? dodam ze gaz trzeba by rozdzielic przed domem, doprowadzic innymi rurami do spizarki i do kuchni w innym przypadku rury by musiały isc przec cały dom (od garazu w strone kuchni.)
Napisano: 2015-03-14 19:11:36
Witam, mam podobny problem i podobne pytanie. Kompleksowa budowa energooszczędnych domów wymaga tego żeby wszystko było na cany zrobione, a nie chce sie obudzić z czymś co nie będzie działało. Tak więc jeśli można podpinam sie do pytania :)
Napisano: 2015-03-14 23:10:32
Witam,
Jeśli gazowa i energooszczędna to - Solgaz
Jeśli gazowa i energooszczędna to - Solgaz
Napisano: 2015-03-15 16:19:41
Edytowano: 2015-03-15 16:19:56
a ja bedę miała ogrzewanie gazawe, ale kuchnie robie indukcyjna. głównie dlatego że chce mieć czysto w domu. jak każdy wie opary z kuchenek gazowych są nie do opanowania. przy kuchni indukcyjnej jest czysto. poza tym czytałam sporo opinii ze kuchnie INDUKCYJNE nie żrą prądu. podobno koszmar z elektryczno/ceramicznymi.
Napisano: 2015-03-24 16:23:34
Indukcyjne są moim zdaniem lepsze :) Nie podpalą nic i nawet przed dziećmi można blokować.
Napisano: 2015-03-24 22:41:30
Ja osobiście jestem za solgazem! Oszczędność i jeszcze raz oszczędność, a wygoda jak przy indukcji, czysto i bez opalonych garnków, a jak prądu zabraknie zawsze będzie można sobie herbatę zrobić ;-) blokować przed dziećmi tez można :-P
Napisano: 2015-03-25 10:27:02
Jaką wentylację planujecie? Jeśli rekuperację, to kuchnia indukcyjna, bo przy gazowej musicie mieć w kuchni komin wentylacyjny, co mija się z celem przy rekuperacji.
Napisano: 2018-08-02 10:33:46
Kuchnia indukcyjna jest świetnym rozwiązaniem gdy ma się dzieci, ponieważ jest bezpieczniej
Napisano: 2019-05-25 12:49:53
Raz, że płyta indukcyjna jest bezpieczniejsza. Pole grzewcze nie nagrzewa całej płyty, a po wyłączeniu bardzo szybko chłodzi się. Ale jest też wygodniejsza. Łatwiej ją umyć. Ja mam płytę Electrolux 700 FLEX Bridge i mogę dwa pola połączyć w jedno większe, gdy na przykład duszę coś w brytfance. Tak więc i bezpieczeństwo, i wygoda.
Napisano: 2019-07-30 12:46:21
U nas w kuchni są 3 palniki gazowe i 2 indukcyjne. Polecam takie rozwiązanie, ponieważ (przynajmniej w naszej tradycyjnej kuchni) nie wszystko da się wykonać na indukcji. Za to gotowanie szybsze jest jednak na indukcji, no i garnki aż tak się nie nagrzewają, więc spokojnie można łapać bez rękawic
Napisano: 2020-03-02 17:11:39
Sklep , w którym znajdziesz elektryczne włączniki to https://gajwer.pl/ Profesjonalnie i solidnie.