Gotowy projekt jest korzystniejszy cenowo, a dzięki dużej różnorodności można dobrać coś dla siebie. Jednak szukanie odpowiedniego projektu może być trudne i czasochłonne. Najłatwiej zwrócić się o pomoc w wybraniu odpowiedniego projektu do ludzi, którzy się tym zajmują, np. domo.com.pl
Zaoszczędzi się czas na szukaniu, a do tego proponują dobre ceny.
Projekty domów od "a" do "z". Jak wybrać projekt? Na co zwracać uwagę? Projekt typowy czy indywidualny? Przepisy, warunki zabudowy, plan zagospodarowania działki. Jakie zmiany w projektach wykonujecie?
Jaki projekt domu?
Napisano: 2015-07-06 15:49:34
Witam,
jeśli planuje Pani panele to odradzam wszelkie dywany.
Kominki fajnie się prezentują, ale na folderach reklamowych.
Pracuje w firmie instalacyjnej jeżdżę po budowach i widziałam już bardzo dużo kominków, a raczej bałagan jaki zostawiają po sobie.
Osobiście po takich doświadczeniach odradzam kominek jest on fajny na początku no i chyba, że ma się dużo czasu do sprzątania.
Teraz w nowoczesnym domu stosuje się bio kominki.
Pozdrawiam
jeśli planuje Pani panele to odradzam wszelkie dywany.
Kominki fajnie się prezentują, ale na folderach reklamowych.
Pracuje w firmie instalacyjnej jeżdżę po budowach i widziałam już bardzo dużo kominków, a raczej bałagan jaki zostawiają po sobie.
Osobiście po takich doświadczeniach odradzam kominek jest on fajny na początku no i chyba, że ma się dużo czasu do sprzątania.
Teraz w nowoczesnym domu stosuje się bio kominki.
Pozdrawiam
Napisano: 2015-07-22 20:39:33
Ja z wygody wybieram gotowy projekt w MG Projekt - http://www.mgprojekt.com.pl/bartek , tak jest łatwiej o nic nie muszę się martwić, wszystko jest już wyliczone i zaplanowane. Oczywiście wiadomo, w trakcie budowy zawsze może coś wyskoczyć, ale ponieważ nie za bardzo posiadam wiedzę w tym obszarze to tak jest dla mnie po prostu wygodniej :)
Napisano: 2015-07-29 19:47:40
Bardzo fajne projekty domów jednorodzinnych proponuje firma http://www.domywstylu.pl/. Ciekawe pomysły, innowacyjne rozwiązania, w dodatku na każdą kieszeń.
Napisano: 2015-09-06 11:03:41
Ja wybrałam projekt http://www.domyigaraze.pl/p44,projekt-domu-parterowego-z-poddaszem-uzytkowym-w23-m11.htm i jestem bardzo zadowolona. Funkcjonalny, ładnie wygląd i okazyjna cena.
Napisano: 2015-09-11 20:43:34
robertto napisał:
Faktycznie, fajne projekty.
Podobne ceny oferują również tutaj: www.projektydompasja.pl .
Cena 2 tysiące za projekt domu, co to jest?!
Serdecznie polecam.
Bardzo fajne projekty domów jednorodzinnych proponuje firma http://www.domywstylu.pl/. Ciekawe pomysły, innowacyjne rozwiązania, w dodatku na każdą kieszeń.
Faktycznie, fajne projekty.
Podobne ceny oferują również tutaj: www.projektydompasja.pl .
Cena 2 tysiące za projekt domu, co to jest?!
Serdecznie polecam.
Napisano: 2015-09-23 10:48:04
Panele i dywan raczej odpadają. Nie będzie to wyglądało zbyt ciekawie. Żeby wystrój był bardziej przytulny możesz dodać obrazy lub zdjęcia na ściany. Na kominku możesz także poukładać jakieś ramki ze zdjęciami.
Napisano: 2015-10-24 21:56:45
a ja chciałam zapytać tych co już wiedzą/kupowali czy bardziej opłaca się kupić gotowy projekt domu i poddać go własnej adaptacji (oczywiście kilka rzeczy) czy lepiej jest kupić projekt indywidualny?Jakie są to koszty tak mniej więcej?
Ci co już kupili i wybudowali - na co zwracać uwagę kupując projekt domu?
Ci co już kupili i wybudowali - na co zwracać uwagę kupując projekt domu?
Napisano: 2015-10-25 00:31:59
ja Ci mogę powiedzieć tak:
jak nasz późniejszy projektant usłyszał ile chcemy zmian to powiedział, że taniej wyjdzie nas zrobienie projektu indywidualnego.
no i rzeczywiście nie było strasznie jeżeli chodzi o koszty, około 10k na porjekt od pozwolenia na budowę (oczywiście + doradztwo w trakcie budowy).
jeżeli nie macie zmian konstrukcyjnych (dach, strop, fundament, ściany nośne) to chyba lepiej gotowy...
jak nasz późniejszy projektant usłyszał ile chcemy zmian to powiedział, że taniej wyjdzie nas zrobienie projektu indywidualnego.
no i rzeczywiście nie było strasznie jeżeli chodzi o koszty, około 10k na porjekt od pozwolenia na budowę (oczywiście + doradztwo w trakcie budowy).
jeżeli nie macie zmian konstrukcyjnych (dach, strop, fundament, ściany nośne) to chyba lepiej gotowy...
Napisano: 2015-10-27 16:18:09
Zależy czego szukasz. Dużo ciekawych projektów możesz znaleźć w sieci np. na http://www.domywstylu.pl/wszystkie-projekty/. Na podanej przeze mnie stronie można znaleźć zarówno małe domki jak i bardzo duże, projekty nowoczesne i według mnie bardzo ładne.
Napisano: 2015-11-18 03:28:09
Edytowano: 2015-11-18 03:31:49
Na http://www.archeton.pl można znaleźć dużo propozycji. Firma posiada blisko 900 projektów gotowych domów jednorodzinnych, garaży oraz pawilonów handlowych, zapewnia również kompleksowe usługi budowlane.
Napisano: 2016-01-14 15:02:30
Edytowano: 2016-01-14 15:14:10
Zapraszam na www.archon.pl z pewnością pomocne przy wyborze projektu domu są wizualizacje wnętrz, które pozwalają zobaczyć jak dom może wyglądać od środka http://archon.pl/projekty-domow-wizualizacje-wnetrz. Elewacje zewnętrze to zawsze propozycja, inwestorzy najczęściej wykańczają dom wg własnego gustu i upodobań.
Napisano: 2016-01-23 18:39:44
Uważam, że zawsze trzeba się kierować swoim gustem, a nie modą. Ja lubię dość klasyczne w formie bryły, więc oczywiste jest, że szukam właśnie takich projektów. To również domy niezbyt duże, raczej parterowe i ze skośnym dachem. Jakoś nie przekonuje mnie pudełkowa forma z płaskim dachem, ale oczywiście rozumiem, że takie projekty też mają swoich zwolenników i dobrze. Ciekawy jest np. ten projekt pracowni MG Projekt http://www.mgprojekt.com.pl/natalia-4 dość lekki w formie, klasyczny, a jednocześnie z nutką nowoczesności. Czy jeszcze komuś się podoba?
Napisano: 2016-04-20 13:06:38
Witam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Polecam się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.
Oferujemy usługi:
- kierownik budowy;
- inspektor nadzoru inwestorskiego;
- przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
- ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
- świadectwa charakterystyki energetycznej;
- odbiory budynków i mieszkań;
- doradztwo techniczne;
- kosztorysy;
- legalizacje samowoli budowlanych;
- inwentaryzacje;
- badania kamerą termowizyjną.
W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
miroslaw.kruczynski@wp.pl
www.mirbud-nadzory.pl
Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
Pozdrawiam.
Napisano: 2016-04-27 21:43:13
Jaki? Przemyślany, milion razy... bo to na całe życie. I dobry projektant/architekt/biuro projektowe - my z DD PROJEKT budowaliśmy i tworzyliśmy nasz dom i cudownie nam doradzili... Bardzo jesteśmy zadowoleni.
Napisano: 2016-08-01 14:36:33
Edytowano: 2016-08-01 14:37:19
Zgadzam się. Swój dom przemyślałam chyba pod każdym kątem. Ilość pomieszczeń kształt, gdzie okna, wysokość pomieszczeń. To wszystko tak później wpływa na wygląd domu i funkcjonalność...
Napisano: 2016-09-05 23:34:08
Ja dużo pracuję w z wiąkzu z tym mało czasu mogłem poświęcić na budowę i projekt domu. W zasadzie to projekt i budowę zrobiła dla mnie firma d&d projekt. Mój dom jest energooszczędny wykonany z najnowszysch materiałów. W akżdym badź razie bardzo się pdooba mojej żonie i śmiem twierdzic, ze to jest dla mnie najważniejsze.
Napisano: 2016-09-27 10:37:00
Bardzo podobają mi sie projekty budowlane MG Projekt http://www.mgprojekt.com.pl/ ale tam już raczej wstępne określenie kosztów postawienie takiego domu jest. Czy wybieraniu projektu, warto sprawdzić kilka opcji by wiedzieć, że wybrało się ten najlepszy.
Napisano: 2016-09-29 22:49:55
mnie się niesamowicie podobają domy z ogrodami wewnętrznymi. bardzo oryginalny, ale też wymagający projekt. oczywiście zabawa z takim czyms kosztuje nieco więcej niż zwykły dom, w takim domu musi być dużo okien, odpowiednia wiglotność i temperatura powietrza, ale jak ktoś może sboie pozwolić na taki projekt to bajka, naprawdę :) znalazłem nawet kilka firm, które takie projekty robią, ta mi się wydawała najciekawsza http://domywzieleni.pl/ , a projektują nie tylko takie domki z ogrodami wewnetrznymi ale takie zwykle też, ale bardzo oryginalne i nowoczesne :)
Napisano: 2016-10-11 17:12:03
Przede wszystkim taka decyzja nie może zostać podjęta w emocjach, bo przecież to bardzo poważna inwestycja, w wielu przypadkach już na całe życie, więc wybór projektu powinien odbyć sie na zimno, kalkulując koszty oraz wszystkie inne aspekty związane z jego wykonaniem. Często dobrym pomysłem są też projekty wykonane na indywidualne zamówienie.