Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
Jakie okna wybrać ?
Napisano: 2016-09-20 10:19:45
Według mnie najlepiej zainwestować w okna PCV, a potem regularnie korzystać z serwisu okien http://naprawaokien-pcv.pl/ dzięki czemu okna będą nam służyć przez długie lata :)
Napisano: 2016-10-02 16:22:46
Wg mnie okna w technologii PCV są najlepsze. Od momentu założenia ich na piętrze a było to około dziesięć lat temu nie ma z nimi żadnych problemów :) Co do drewnianych to nie jestem zbytnio przekonany :)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://tooles.pl/
Napisano: 2018-07-26 12:01:33
Bardzo fajnie sobie radzą moje plastiki Okno Plus, szczególnie przy gorszej pogodzie na zewnątrz to izolacja jest naprawdę wyraźnie odczuwalna i też po rachunkach za ogrzewanie widać że ciepło zostaje w środku.
Napisano: 2019-08-20 08:48:25
Weź sobie gładkie profile koniecznie. Profile klasy A, najlepsze teraz. Z tej bardziej innowacyjnej, nagradzanej stolarki to może OknoPlus. Masz rozwiązania tego producenta w Myszkowie, w salonie Pekan. Gadaj z Piotrem, dobry konsultant od stolarki i ogarnia nawet większe zamówienia bez problemu pod kątem technicznym. Okna można wzmocnić, ale ja akurat nie potrzebowałem. Sporo możliwości konfiguracyjnych dochodzi.
Napisano: 2019-09-09 12:33:48
Obowiązującym standardem są obecnie okna o współczynniku przenikania ciepła Uw na poziomie minimum 1,1 W/mK, a od 2021 roku –już 0,9 W/mK. Zakup samego ciepłego okna to jednak nie wszystko, bardzo ważny jest jego odpowiedni montaż w ciepłej technologii. Okno powinno być osadzone w warstwie ocieplenia w taki sposób, by ocieplenie ścian zewnętrznych budynku częściowo zakrywało ramy. Schemat z takim rozwiązaniem można zobaczyć np. na stronie styropianknauf.pl w sekcji „Styropiany zastosowania”.
Napisano: 2019-09-17 11:37:49
Oczywiście w większości przypadków pierwszym wyborem są, i moim też były, okna PCV, ale później zainteresowałem się też oknami aluminiowymi. Są bardziej nowoczesne pod względem estetycznym, mają węższe profile i dają możliwość projektowania większych przeszkleń. Odwiedziłem firmą R&M Alufasady z Jędrzejowa www.rim.com.pl i zaproponowali mi okna, które teraz naprawdę cieszą oko i wpuszczają do pomieszczeń maksymalną dawkę światła, a przy tym są bardzo ciepłe.